© Politie Antwerpen

Politie houdt taxichauffeur aan die 101 km/u reed in bebouwde kom: “Klanten waren lastig”

De Antwerpse verkeerspolitie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op twee plaatsen Wodca-controles gehouden. Van de 743 bestuurders die werden gecontroleerd, bliezen er elf positief. De politie trok acht rijbewijzen in: vijf waren onder invloed van drugs, drie hadden te veel gedronken. Opvallend: de politie hield ook een taxichauffeur aan die met 101 km/u door de bebouwde kom reed. Zijn verklaring dat zijn klanten lastig waren, werd niet aanvaard door de politie. De man zijn rijbewijs werd tevens ingetrokken.

jtp

De politie zette tijdens de actie een taxi aan de kant. De chauffeur reed met een snelheid van 101 km/u door de bebouwde kom. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. Als uitleg verklaarde de man dat zijn klanten lastig waren.

Snelheids-, alcohol- en drugscontroles

Tijdens de avonduren stond de controlepost eerst aan de Prins Boudewijnlaan, net voor de oprit naar de E19. Later in de nacht verplaatste het dispositief zich naar de Boomsesteenweg ter hoogte van het Valaar. Er werd ook op drie plaatsen gecontroleerd op snelheid: van de 1.224 passanten reden er 175 te snel. In totaal werden zaterdagnacht 743 bestuurders aan een alcoholtest onderworpen. Daarnaast controleerde de politie ook of de bestuurders onder invloed van drugs of andere stoffen reden.

Aan de Prins Boudewijnlaan bliezen acht personen positief, elf kregen ‘alert’ te zien op de ademtest. Vier personen raakten hun rijbewijs onmiddellijk kwijt: drie door overmatig alcoholgebruik, één door druggebruik. Aan de Boomsesteenweg bliezen drie personen ‘positief’ en twee ‘alert’. Daar raakten vier personen hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt door druggebruik. Een bestuurder die aanstalten maakte om achter het stuur te kruipen, werd ook gecontroleerd en moest een drugstest afleggen. Die test was positief en de betrokkene kreeg een rijverbod van 12 uur.

Mogelijk illegalen ontdekt

Tijdens de controle op de Prins Boudewijnlaan werd een lichte vrachtwagen aan de kant gezet. In het Britse voertuig werden drie Roemenen aangetroffen samen met heel wat reclamefolders. Bij de identificatie van de in totaal zes inzittenden bleek dat ze mogelijk illegaal in ons land verbleven. Ze werden bestuurlijk aangehouden voor verder onderzoek door de Dienst Vreemdelingenzaken. Het voertuig bleek ook overladen te zijn. Hiervoor werd nog een boete van 400 euro aangerekend. En er waren nog onregelmatigheden: Een van de inzittenden werd nog internationaal gezocht en er was sprake van zwartwerk. En dus werd er ook een proces-verbaal opgesteld inzake sociale fraude.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio