© Stijn Van de Sande

Jeugdraad verzamelt adviezen tijdens ‘Megaforum’

Bij jeugdcentrum ROJM in Mechelen hield de Vlaamse Jeugdraad haar tweede Megaforum. Tijdens dit evenement gaan jongeren met elkaar in debat om ideeën op te doen voor het jongerenbeleid in Vlaanderen.

svds

De Vlaamse Jeugdraad is een adviesorgaan van de Vlaamse Overheid dat de regering op tijd en stond adviseert over verschillende thema’s in de leefwereld van jongeren. “Zo hielden we recent een groot onderzoek bij de Vlaamse jongeren en daar kwam duidelijk naar voor dat ze vooral wakker liggen van onderwijs, diversiteit en zich goed in hun vel voelen.” , vertelt Sarah Latré van de Vlaamse Jeugdraad.

“Met die resultaten gaan we tijdens het tweede Megaforum aan de slag”, zegt voorzitster Alexandra Smarandescu. “ Zo’n veertig jonge mensen gingen gedurende een namiddag met elkaar in debat. Uit deze gesprekken willen we zo veel mogelijk informatie halen die we dan achteraf in een advies voor de Vlaamse Overheid kunnen gieten.” De politici houden wel degelijk rekening met de jongeren. “Zo bleek uit een van onze onderzoeken dat 38% van de jongeren vond dat er te weinig begeleiding en preventie was op het vlak van psychisch welzijn”, klinkt het. “Minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) heeft ons uitgebreid advies opgenomen en hier sterk in geïnvesteerd. Als jongeren kunnen we dus zeker en vast druk uitoefenen op het beleid.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio