© Sven Hoppe/dpa

Duitse legende Oliver Kahn heeft grote vraagtekens bij eventuele WK-deelname van Neuer

Dinsdag maakt de Duitse bondscoach Joachim Löw zijn voorselectie voor het WK bekend. Het is afwachten of Manuel Neuer wordt opgeroepen. Het sluitstuk van Bayern München is al sinds september out met een voetbreuk en werkt sindsdien aan een comeback. Oliver Kahn, een van zijn voorgangers in het doel van Bayern en de Mannschaft, betwijfelt in een interview met Bild am Sonntag alvast of het wel een goed idee is Neuer te selecteren voor Rusland.

“Je moet je afvragen of het wel zin heeft een speler, die meer dan een half jaar geblesseerd was, naar een wereldkampioenschap mee te menen. Het is een zware beslissing voor de verantwoordelijke”, zegt Kahn over de knoop die Joachim Löw moet doorhakken.

Titelverdediger Duitsland begint de WK-voorbereiding op 23 mei. Ten laatste op 4 juni moet de bondscoach zijn definitieve selectie met drie keepers en twintig veldspelers doorgeven aan de FIFA.

© EPA

“Alleen Manuel Neuer kan voor zichzelf uitmaken of een WK-deelname nog zinvol en mogelijk is”, vervolgt Oliver Kahn. “Maar dat hij vandaag nog niet speelt, is toch een teken dat hij nog geen 100 procent is.”

Neuer hoopte dit seizoen nog te kunnen keepen in de Bundesliga, maar dat lukte niet meer. Mogelijk hoort hij tot de selectie van Bayern voor de bekerfinale van volgend weekend tegen Eintracht Frankfurt. De eerstvolgende interland staat op 2 juni in Klagenfurt tegen Oostenrijk op het programma.

Mocht Neuer afhaken voor het WK, dan houdt Löw Marc-André ter Stegen achter de hand. De doelman van Barcelona was vorig jaar al de Duitse nummer 1 tijdens de (gewonnen) Confederations Cup in Rusland. Kahn gelooft in de kwaliteiten van Ter Stegen. “Hij is een heel goeie keeper. Je kan erop vertrouwen. Met hem moeten we ons geen zorgen maken”, besluit de 48-jarige Kahn, die 86 keer tussen de palen van de Mannschaft stond.

Duitsland speelt op het WK in groep F tegen Mexico (17 juni), Zweden (23 juni) en Zuid-Korea (27 juni).

© REUTERS