© Instagram

Ontketent deze app een revolutie in de modewereld?

De naam Browzzin mag je dan misschien niet meteen iets zeggen, de kans is niet gering dat het een revolutie in de modewereld zal ontketenen. Dat is althans wat trendwatchers voorspellen. Met de app kun je van gelijk welk kledingstuk dat je tegenkomt - of dat nu online of op straat is - te weten komen waar het te koop is. Plus, je kunt er ook zelf iets aan verdienen en zo een influencer worden.

flb

Heb je zonet nog iemand gezien met een super leuke jas aan, maar durfde je helemaal niet op haar af te stappen om te vragen waar ze die vandaan had? Wel, net daarvoor biedt de app Browzzin de perfecte oplossing. Neem gewoon stiekem een screenshot en de app vertelt je waar dat item te koop is, en als er geen match wordt gevonden dan krijg je een resem voorstellen die er op lijken. Hetzelfde geldt voor kledingstukken die je op Instagram tegenkomt.

Het uitgangspunt van Browzzin is niet nieuw, zo ontwikkelde onder meer Asos al een dergelijke app, maar het maakt in tegensteling tot de rest wel gebruik van artificial intelligence. Zo kan de tool je niet enkel naar webshops doorverwijzen, maar ook naar fysieke winkels in de buurt. Nu al heeft het 2 miljoen items van 10.000 verschillende merken in de database zitten en dat wordt nog volop uitgebreid.

Zelf centje verdienen

Bijzonder is bovendien dat je zelf foto's van je eigen outfit kunt uploaden. Als er dan iemand van je volgers op een van de items klikt, kun je nog zelf een centje bijverdienen ook. De hoogte van de som die je daarvoor kunt krijgen, varieert per merk en schommelt tussen de 4 en 35 procent.

NIET TE MISSEN