Aartsbisschop krijgt wind van voren nadat video van doopsel viraal gaat: “Gewelddadige techniek”

Een Grieks-orthodoxe aartsbisschop krijgt flink wat kritiek te verduren nadat een video van een doopsel opdook op het internet. Op de beelden valt te zien hoe de man een baby boven de doopvont houdt en het kind vervolgens meermaals op erg enthousiaste wijze in het water onderdompelt. Enkele kinderen op de achtergrond reageren zichtbaar geschrokken op het ritueel, en ook online zorgen de beelden voor opschudding.

kmlo

De video zou gefilmd zijn in een Grieks-orthodoxe kerk in Agia Napa, een stad op Cyprus. Ondanks de ophef op sociale media, is het een traditie binnen het Griekse doopfeest om de baby tot drie keer toe onder te dompelen in het gezegende water. Ondertussen zegt de aartsbisschop de naam van het kind. Het doopsel zou op die manier een oplossing bieden voor de dalende geboortecijfers.

Kort nadien werd het kind terug aan de ouders overhandigd, die in tegenstelling tot de andere kinderen wel bekend waren met het ritueel. Niettemin vielen op Twitter felle reacties te lezen nadat de beelden eerder deze week op de site verschenen. Volgens sommigen was de manier waarop de aartsbisschop handelde “erg hardhandig” tot zelfs “gewelddadig”. “Ik gok erop dat deze baby hersendood is”, laat iemand weten. Intussen werd de video al meer dan 14 miljoen keer bekeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER