© Photo News

14 mensen naar ziekenhuis tijdens match Antwerp-Sint-Truiden door knalvuurwerk, dader geïdentificeerd

Door een zeer krachtige voetzoeker, die in het Bosuilstadion tot ontploffing kwam, zijn zaterdagavond veertien mensen afgevoerd naar het ziekenhuis. De supporters klaagden over hoofdpijn en oorsuizingen. De lokale politie kon door camerabeelden de man waarschijnlijk identificeren. “Het onderzoek zal zijn gang kennen en in de komende dagen zal de man verhoord worden over deze feiten”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

jvdaa

Net voor de aftrap van de wedstrijd Antwerp-Sint-Truiden in play-off 2 kwam een zeer krachtig explosief tot ontploffing in het vak met thuissupporters. Volgens getuigen ‘daverde de hele tribune’ en ging het om een veel krachtigere bom dan de voetzoekers die doorgaans worden gegooid.

Tijdens het rustsignaal deelde de stadionomroeper mee dat supporters die gehoorschade opliepen, zich konden wenden tot de stewards. Supporters zouden ook gaten in hun broek hebben door rondvliegende deeltjes na de ontploffing.

De politie bevestigt dat er 14 mensen met klachten naar het ziekenhuis zijn gebracht. Maar dat aantal kan nog fors oplopen. De dader wordt opgespoord. Op sociale media werd het gooien van het explosief streng veroordeeld: “Een bommeke mag, maar die ‘boem’ is gewoon belachelijk. #debiel.”, postte een supporter. “Wij hopen dat de schuldige zich aangeeft en zijn verantwoordelijkheid neemt, en zal opdraaien voor de schade. Zulke individuen horen niet thuis bij ons”, zegt dan weer de beheerder van Facebook-groep All4 RAFC.

Beluister hier hoe de ‘bom’ in heel het stadion te horen was en iedereen opschrikte.

Op deze foto is te zien hoe de supporters na de knal hun oren beschermden

© BELGA

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws