Acht speelvelden voor kinderen om er een avontuurlijk weekend van te maken

De speeltuin van het Boekenbergpark. Foto: UITmetVlieg

Acht speelvelden voor kinderen om er een avontuurlijk weekend van te maken

Print
Omdat het niet altijd PlayStation of Netflx hoeft te zijn: acht outdoor alternatieven in en rond Antwerpen voor kinderen op zoek naar spel en avontuur.

Speeltuin Bremweide

Voel je het graag in je buik kriebelen terwijl je van een metershoge glijbaan naar beneden stuift? Benieuwd hoe hoog je durft te klimmen in een spinnenweb? Zin om je dronken te draaien op een draaischijf? Eén adres: de Bremweide.

Waar? Ter Heydelaan, Deurne. Open van maandag tot zondag. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

Stadspark

De speeltuin in het Stadspark is een ontmoetingsplaats, zowel voor spelende kinderen als voor hun begeleidende ouders. De omgeving leent zich ook tot een picknick met zicht op de recreatieweide.

Waar? Quinten Matsijslei, 2018 Antwerpen

 

Het Villegaspark

“Het speelterrein in het De Villegaspark kreeg een nieuw kleedje. Kinderen zullen er naar hartenlust kunnen spelen en ravotten”, zegt een opzichter van het park. Nieuwe speeltuigen trekken er inderdaad de aandacht. Ouders kunnen vanop zitbanken hun kroost in de gaten houden.

Waar? Uitbreidingstraat 246, Berchem.

 

Wandeldijk

Het speelterrein aan de Wandeldijk baadt sinds kort in het groen. Kinderen op zoek naar avontuur kunnen er naast ravotten op en naast de speeltuigen ook loos gaan in het naburige bos.

Waar? Thonetlaan, 2050 Antwerpen.

 

Boekenbergpark

Het speelveld in het Boekenbergpark is bijzonder kindvriendelijk. Het biedt speeltuigen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

Waar? Van Baurscheitlaan, Deurne.

 

Park Spoor Noord

Het oude spoorwegterrein van weleer is nu de ultieme recreatiezone. Het landschapspark - met het accent op groen, licht, ruimte, ontspanning, cultuur en sport - heeft ook een aantrekkelijke outdoor speeltuin.

Waar? Damplein, 2060 Antwerpen

 

Boelaerpark

Nergens zo leuk om kinderen te laten ravotten dan het speeltuigenveld in het Boelaerpark. Met voldoende afstand tussen de tuigen lopen de kinderen elkaar niet voor de voeten, en kunnen alle leeftijden zich broederlijk naast elkaar uitleven.

Waar? Cruyslei, Borgerhout.

 

Robinsontuin

De Antwerpse Robinsontuin mikt op kinderen die wat meer avontuur aankunnen, met de kruipspin voorop, wat niet wegneemt dat ook de kleinsten er hun gading zullen vinden.

Waar? Kastanjedreef, 2050 Antwerpen.

DOEN!