Verkiezingen 2018 - Deurne

Groen stelt kandidaten verkiezingen voor

De lokale Groen-afdeling. Lijsttrekker is Karen Maes. Foto: rr

Partij pleit voor verlenging tram 9 naar Sportpaleis

Groen stelt kandidaten verkiezingen voor

Print
Deurne -

Groen Deurne heeft haar eerste kandidaten voor de lokale verkiezingen voorgesteld. Districtsschepen Karen Maes is lijsttrekker. “We willen nog meer inzetten op buurtvoorzieningen en een tram die Deurne-Noord en -Zuid verbindt”, zegt Maes.

De top zeven van de Deurnese verkiezingslijst is bekend. Districtsschepen Karen Maes zal de lijst trekken, gevolgd door Mathijs Post (2) en Giuliana Chirinos Saavedra (3). Op plaats vier staat Arbër Halili, Skrolan Hugens vervolledigt de top vijf. Elke van Severen, voorzitter van Groen Deurne, is nummer 6 en Steven van Bockstal krijgt de zevende plaats. Districtsraadslid en voormalig districtsschepen Walter Verbruggen zal de lijst duwen.

“Het zijn allemaal actieve Deurnenaars uit onder meer het verenigingsleven”, zegt een trotse lijsttrekker. “Het is ook een jonge ploeg met veel nieuwe gezichten. We zijn nu hard in de weer met het uitwerken van ons programma. Daarvoor bezoeken we de markt, onze leden en het middenveld om onze ideeën af te toetsen en zo op maat van de Deurnenaar te werken.”

De focus voor Groen Deurne ligt op meerdere vlakken. Als schepen van Sociale Zaken en Participatie wil Maes de sociale accenten verder uitdiepen. Maar ook groen en verkeersveiligheid staat bovenaan de prioriteitenlijst. “Dat zijn twee zaken waar we met onze beperkte bevoegdheden als district wél vat op hebben”, zegt Maes. “Er is een omslag nodig in onze mobiliteit. Er moet een einde komen aan de macht van de auto en daarvoor moeten mensen dichtbij alle voorzieningen hebben. Daarnaast moet ook het openbaar vervoer versterkt worden. We willen een verlenging van het traject van tram 9 tot aan het Sportpaleis.”

Maes staat ook op de stadslijst voor Groen. “Na twee jaar schepen te zijn in Deurne, stoot je op heel wat beperkingen, die vanuit de stad wel aangepakt kunnen worden.”

Verkiezingsnieuws