© Isopix

Onze stylist keurt de outfits op het Songfestival: “Alsof ze iemand uit de Carré hebben geplukt”

De finalisten van het 63ste Eurosongfestival zijn bekend. Zoals elk jaar is het naast de liedjes ook genieten van de acts en outfits van de wedstrijd. BV-stylist Jody Van Geert zag in de twee halve finales al enkele opvallende looks voorbijkomen in de Portugese hoofdstad Lissabon en geeft zijn mening

vwh

De laagjes sluier

Slovenië - Lea Sirk

“Deze look is precies nog net niet afgewerkt. Jammer, want de basis is leuk. De stijl mag iets meer hebben dan dit. Leuk geprobeerd, maar de volgende stap is niet gekomen. Het is te sober voor in de finale, als repetitiepak kan het er wel mee door.”

© ISOPIX

Het kind van Dracula Oekraïne - Mélovin

“Deze jongen ziet er op de foto wat zwaar uit. Als het dan toch een Dracula-look is, kun je hem vast stijlvoller maken. Dat hemd is niets meer dan een hoop witte stof. Het is gewoon te veel.”

© ISOPIX

De kerel met het rugzakje

Tsjechië - Mikolas Josef

“Van alle kijkers is pakweg 40 procent gay. Het ligt er dik op dat hij wil scoren bij het homopubliek, want zijn nette outfit is heel gay. Enerzijds is het wat netjes met het hemd en de sportieve smokingbroek, anderzijds is het grappig met dat rugzakje. Weet je, als vrouwen met pluimen mogen opkomen, dan mag hij een rugzakje als accessoire hebben. Ik denk dat hij veel bijval zal krijgen.”

© ISOPIX

De geisha

Israël - Netta

“Bij haar figuur was een iets langer kleed mooier geweest. Nu stopt de stof midden op haar bovenbenen, wat haar visueel zwaarder maakt. Dit doet afbreuk aan haar look. Het korset is trouwens te groot voor deze outfit en ‘breekt’ haar in combinatie met het verticale lijnenspel in vier stukjes. En de kimono? Die is allesbehalve Israël, maar wel grappig. Het positieve hier is dat ze een decolleté draagt - dat maakt de look iets lichter.”

© ISOPIX

De split van Down Under

Australië - Jessica Mauboy

“Tof, en vooral heel gedurfd. Ze gedraagt zich op het podium gewoon zoals ze wil, op een leuke manier. En die spilt? Tja, als je Tina Turner-gewijs danst moét de split hoog genoeg zijn, anders scheur je gegarandeerd uit je jurk.”

© ISOPIX

De jurk als projectiedoek

Estland - Elina Nechayeva

“Een jurk waarop beelden worden geprojecteerd, het is allesbehalve nieuw. Het is wel héél Songfestival, en marcheert eigenlijk altijd.”

© ISOPIX

De futuristische gothics

Bulgarije - Equinox

“Dit geeft me de indruk dat Lady Gaga op het Eurosongfestival is geland. De groep draagt veilig zwart, maar ik zie geen verband tussen de outfits, geen rode draad. De ene probeert iets en de ander niet. Het futuristische mocht meer doorgedreven zijn.”

© ISOPIX

De glitter gothic

Finland - Saara Aalto

“Oei. Dat haar, de outfit, de laarzen… Deze combinatie komt gemeen over. Alsof ze iemand in de jaren 90 uit de Carré hebben geplukt en nu op het Songfestival-podium hebben gezet. Het lijkt me te veel op de Pimkie’.”

© ISOPIX

Beyoncé 2.0

Cyprus - Eleni Foureira

“Als ze met haar lokken zwiert heeft ze misschien iets van Beyoncé. Sowieso draagt ze een leuk podiumpakje. Het is speciaal en valt op.”

© ISOPIX

De druïden

Servië - Sanja Ilic & Balkanika

“Op zich vind ik deze outfits heel Eurovisiesongfestival. De groep heeft met zwart en wit voor veilige kleuren gekozen. Misschien zijn de looks niet onze stijl, maar zoiets werkt wel daar. Het heeft iets etnisch, iets Balkan. In die zin snap ik het wel. Leuk dat de dames voor grote splits gaan om er wat seks in te brengen zonder dat het erover is.”

© ISOPIX

De dansende vikings

Denemarken - Rasmussen

“Neen. Dit is heel raar. Het is precies of we naar de Lord of the Rings zitten te kijken.”

© ISOPIX

De swingers uit de Balkan

Moldavië - DoReDoS

”Geestig dit, al waren de vrouwen misschien wel beter voor witte handschoenen gegaan bij hun gele jurken. Geel is trouwens tijdloos. Met deze outfits kunnen mensen zich vast beter identificeren dan met een gothic girl.”

© ISOPIX

Het luipaard van net over de grens

Nederland - Waylon

“Ah, hij draagt een luipaardjas en dat kan ik alleen maar toejuichen. Hij zet iets gypsy neer. De looks trekken aandacht, zonder dat ze te carnavalesk zijn. Ik ben fan.”

© ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty