© AFP

Anna Wintour springt in de bres voor Georgina Chapman, de ex van Weinstein

Het leek er even op dat Marchesa, het label van de ex-vrouw van Harvey Weinstein ten onder zou gaan. Tot Scarlett Johansson op de rode loper van het Met Gala in een creatie verscheen. En nu springt ook Anna Wintour in de bres voor Georgina Chapman, de ex van de filmproducer.

elvh

Op het Met Gala was de jurk van Scarlett Johansson een van de meest besproken van de hele avond. Ze droeg een creatie van Marchesa, het label van Georgina Chapman, de ex van Harvey Weinstein. De actrice was de eerste die zich op de rode loper weer in een ontwerp liet zien sinds het schandaal vorig jaar losbarstte.

Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour verdedigt de jurkkeuze van Scarlett Johansson. "Ik vond het een heel mooi gebaar van Scarlett", reageerde de modekoningin in de Amerikaanse Late Show van Stephen Colbert. "Het toont dat ze Georgina Chapman steunt."

Vogue

Ondertussen is de edito van Anna Wintour in het juni-nummer van Vogue ook helemaal gewijd aan Georgina Chapman. Met als titel 'Starting Over', schrijft de hoofdredacteur dat ze "er ten stelligste van overtuigd is dat Georgina Chapman geen weet had van het seksueel wangedrag van haar (ex-)man. Ik vind niet dat zij verantwoordelijk mag gesteld worden voor de daden van haar partner."

Na de outfit van Scarlett Johansson dus opnieuw een krachtig signaal naar Georgina Chapman toe, en die komt er nadat Georgina zelf voor het eerst weer verscheen op een bestuursvergadering van the Council of Fashion Designers of America (CFDA).

John Galliano

"Het is duidelijk dat het merk zich opnieuw wil profileren", schrijft New York Times. "Het doet denken aan de terugkeer van John Galliano, de voormalig artistiek directeur van Dior die op staande voet ontslagen werd na een antisemitische tirade tegen joodse bezoekers van een bar in Parijs. Galliano is ondertussen creatief directeur bij Maison Margiela." Ook hier was Anna Wintour een belangrijke factor door een Margiela-jurk te dragen toen ze in 2014 een prijs kreeg op de British Fashion Awards.

De vraag blijft of Marchesa ook nog te zien zal zijn op de rode loper in Cannes? En zal Georgina Chapman aanwezig zijn op de CFDA-Awards op 4 juni? "Marchesa verdient een plek in de fashion-industrie", klonken alvast enkele belangrijke stemmen op de bestuursvergadering van CFDA. Toen Georgina Chapman daar voor het eerst weer verscheen, klonk er luid applaus.

NIET TE MISSEN