Kleine shampooflesjes verdwijnen uit hotels (en niet omdat gasten ze meenemen)

Foto: Shutterstock

Vakantie

Kleine shampooflesjes verdwijnen uit hotels (en niet omdat gasten ze meenemen)

Print
Is het tijdperk van de kleine flesjes shampoo, douchegel en bodylotion in hotelbadkamers bijna voorbij? Grote hotelketens vervangen ze meer en meer door grote flessen met een pompje.

Elke hotelgast heeft er wel eens meegenomen naar huis: de kleine zeepjes en geurende flesjes die je in de badkamer van bijna elk hotel vindt. Toch lijkt er een einde aan te komen. Steeds meer hotels kiezen voor grote flessen met pomp in de hotelbadkamer. Die hangen meestal aan de muur. 

Nu hebben ook InterContinental Hotels en Marriott International, twee grote spelers op de hotelmarkt, beslist om niet langer te investeren in de kleine, plastieken flesjes. 

Duurzaam

Grote flessen zijn veel beter voor het klimaat, minder gasten moeten de receptie bellen 'omdat ze zonder shampoo zitten', en de kleine dopjes zullen ook niet langer afvoerputjes verstoppen. Een grote besparing is het niet. De keuze voor grote flessen zou voor elk hotel 'slechts' een besparing betekenen van 1700 euro per jaar.

Dit jaar nog zullen 450 Marriott-hotels de kleine flesjes vervangen door grote flessen die aan de muur bevestigd worden, schrijft Los Angeles Times. Veel ketens van Intercontinental, zoals Holiday Inn hebben de switch al gemaakt.

Volgens de krant Wall Street Journal reageren veel hotelgasten ontgoocheld. "Wat is het volgende? Geen koffiepads meer maar rechtstreeks drinken uit de koffiekan?"  

NIET TE MISSEN