© mpics

Dessel Sport - Knokke 1-2

Desselse thuisreputatie gestopt door Knokke dat sterk start in de eindronde

Dessel Sport leed tegen Knokke de eerste thuisnederlaag sinds lang. Het was Beerschot-Wilrijk dat op 17 december 2016 voor het laatst kwam winnen in het Armand Melisstadion. Aan die recordreeks kwam nu een einde na de tweede opeenvolgende zege van Knokke in de play-offs.

fvh

In een bij momenten stevig betwiste wedstrijd, waarin Kevin Janssens gevierd werd voor zijn 100ste officiële wedstrijd bij Dessel, hielden beide teams mekaar in evenwicht, hoewel de beste kansen voor de bezoekers waren. De kustjongens scoorden al vroeg via aanvoerder Alessio Staelens. De zoon van Lorenzo scoorde na een mooie retro, rand buitenspel. William Baeten mikte luttele minuten later echter de gelijkmaker in de winkelhaak. Knokke kende wel wat pech met pogingen van Van De Walle en Dhondt, telkens tegen het doelkader. Bij Dessel zorgde aanvoerder Wouter Vosters voor de eerste dreiging op slag van rust, maar hij stuitte op een attente doelman Verlinden.

Ook na rust waren er wat mogelijkheden voor beide teams en leek een gelijkspel in de maak. Maar na lullig balverlies kon een uitgekookt Knokke counteren en Savaerts kopte de voorzet van De Cuyper binnen. Dessel ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het lukte niet waardoor Knokke start met een 6 op 6. Dessel haakt af na een magere 1 op 6. Zondag ontvangt Dessel de buren uit Lommel, die zich herpakten tegen Deinze.

Voor aanvang van de wedstrijd werd Kevin Janssens gevierd voor zijn honderdste officiële wedstrijd in de groen-witte kleuren bij Dessel Sport.

Bij Dessel werd Thomas Jutten na een kwartier zwaar aangetrapt en afgevoerd naar het ziekenhuis met een zware enkelblessure. Er werd gevreesd voor gescheurde ligamenten. Een nieuwe streep door de rekening van de Lommelaar, die nog maar ettelijke weken terug is na een zware operatie aan de achillespees. (fvh)

Dessel: Kustermans, Smet, Lenaerts, Haagen, Vosters (87’ Peers), Tilburgs, Baeten, Jutten (14’ Gerits), Yagan, Janssens (83’ Rosario), Vansimpsen.

Knokke: Verlinden, Vanraefelghem, Vande Walle, Buysse, Mestdagh, Pierre, Savaete, De Cuyper (90’ Mputu), Van De Water, Staelens, Dhondt.

Doelpunten: 6’ Staelens 0-1, 18’ Baeten 1-1, 78’ Savaete 1-2.

Gele kaarten: Van De Water, Staelens, Tilburgs.

Scheidsrechter: Sam Silvrants

MEER OVER KFC Dessel Sport

Meer voetbalnieuws