Donald Trump ontmoet Kim Jong-un op 12 juni

Donald Trump zal Noord-Koreaanse leider Kim-Jong un op 12 juni ontmoeten. Dat meldde de Amerikaanse president zelf via Twitter. De twee staatshoofden zullen samen zitten in Singapore.

evdg

Het wordt een historische ontmoeting: het is de allereerste keer dat een Amerikaans en een Noord-Koreaans staatshoofd elkaar ontmoeten.

“We zullen proberen om er een erg bijzonder moment voor de wereldvrede van te maken”, zo deelde Trump nog mee in zijn tweet.

Dat Trump en Kim Jong-un rechtstreeks met elkaar in dialoog zouden gaan, was eerder al bekendgemaakt. Maar er werd al geruime tijd gespeculeerd over de datum en de plaats van hun ontmoeting.

“Goede toekomst”

Volgens Kim Jong-un vormt de geplande ontmoeting met Trump een kans voor een “goede toekomst”. Dat zei hij eerder tijdens zijn ontmoeting met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. De Noord-Koreaanse leider zei dat “het een historische ontmoeting en de uitstekende eerste stap zal zijn richting een positieve situatie op het Koreaanse schiereiland en voor het bouwen van een goede toekomst.”

Het staatspersagentschap KCNA bevestigde ook dat Kim Jong-un amnestie heeft verleend aan drie Amerikanen “die in Noord-Korea werden vastgehouden wegens anti-Noord-Koreaanse vijandigheden”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Kim Jong-un

Nu in het nieuws