© IG

Hoogzwangere vrouw met beenprothese maakt een statement in fotoshoot

De Canadese singer-songwriter Christina Couture wilde haar bolle buik laten vastleggen in een fotoreeks. Maar er is nog meer dat ze wilde tonen: haar beenprothese. En daar heeft ze een goede reden voor.

vwh

“Ik kon nergens foto’s vinden van zwangere vrouwen met een handicap, dus heb ik er dan maar zelf laten maken”, schrijft ze op Instagram onder een van haar foto’s met aandacht op haar bolle buik en haar gebloemde prothese.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Positieve reacties

De reeks kreeg heel veel positieve reacties en maken dat Christina haar doel heeft bereikt. “De respons op de foto’s was geweldig en de positieve reacties stromen nog steeds binnen. Dit is exact waarom ik ze met de wereld wilde delen - representatie is krachtig!”, schrijft ze onder een ander kiekje dat werd gemaakt door Jen Squires Photographer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Botkanker

De fotoshoot van Christina, die haar linkerbeen op haar dertiende verloor als gevolg van botkanker, dateert van enkele maanden geleden. Inmiddels heeft ze een kerngezonde dochter van een half jaar oud. “Ik hoop dat de volgende vrouw die zoekt naar beeldmateriaal van zwangere vrouwen met een handicap mijn foto’s tegenkomt en zich hierdoor gesterkt voelt. Ik hoop dat ze dan beseffen dat hun verschil mooi is. En een ouder zijn? Je kunt het. Ga helemaal op in je zwangere zelf, in welk lichaam je ook zit”, schrijft ze in essay voor de website van de Canadese televisiezender CBS.

NIET TE MISSEN