© Shutterstock

Hoog in de wolken: er komt een pop-uprestaurant op de Mount Everest

Een groep chef-koks heeft plannen om een pop-uprestaurant te openen op de Mount Everest. Niet op de top, wel in het base camp op 5,364 meter hoogte. Met het initiatief willen de koks een wereldrecord breken.

vwh

De Indiase chef-kok Sanjay Thakur en zijn team organiseren op het einde van de maand een achtdaagse culinaire trektocht voor tien mensen. Samen zullen ze vanuit het Nepalese Lukla naar het basiskamp van de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, trekken. Onderweg zullen de chefs af en toe een tentje opzetten en koken voor de gasten met ingrediënten die ze onderweg tegenkomen.

Dat wordt een grote uitdaging volgens Thakur omdat de hoogte een grote impact heeft op allerlei zaken. “Smaakperceptie zal afnemen. We zullen dus een menu met buitengewone gerechten maken, waarbij kruiden de overhand nemen”, zei hij in een interview. Het meeste voedsel zal sous vide worden gekookt. Daarbij wordt eten vacuüm getrokken en in een waterbad geplaatst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het het project, dat de naam Triyagyoni meekreeg, willen de chefs het Guinness World Record breken in de categorie ‘hoogste pop-uprestaurant ter wereld’. Naast een recordpoging geldt deze actie ook als een manier om duurzaamheidskwesties onder de aandacht te brengen. Op de berg zal immers geen spoor van het restaurant achterblijven. “Als je een restaurant op de hoogste berg ter wereld kunt openen zonder de omgeving om je heen te verpesten, dan kan de man in de straat zeker papiertjes in de vuilnisbak gooien.”

MEER OVER Reizen