© rr

Bouwbedrijf Willemen voert na grote overname fusies door

Willemen Groep uit Mechelen, de grootste familiale bouwgroep van het land, krijgt het Limburgse familiebedrijf Kumpen uit Hasselt volledig in handen. Daardoor ontstaan vanaf 1 juli twee nieuwe bedrijven: Willemen Construct en Willemen Infra.

Sven Van Haezendonck

Het Mechelse familiebedrijf was in 2011 door de overname van wegenbouwer Aswebo al 50% eigenaar van Kumpen uit Hasselt. Nu heeft de algemene aandeelhoudersvergadering beslist om ook de andere helft over te dragen. Beide bedrijven werkten de voorbije jaren al veel samen.

Voortaan vormen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen het nieuwe bedrijf Willemen Construct. Aswebo en Aannemingen Van Wellen smelten samen tot Willemen Infra.

“Binnen de familie hebben wij geen opvolging. Bij Willemen vinden we dezelfde familiale sfeer terug. Onze bedrijfsculturen stemmen overeen en de waarden sluiten bij elkaar aan. Het maakt van Willemen een logische keuze, en we zijn ervan overtuigd dat het ook de beste keuze is”, zegt Paul Kumpen, gedelegeerd bestuurder van Kumpen.

Belangrijke stap

Alle vestigingen blijven bestaan. “De overname van Kumpen versterkt de positie van Willemen Groep als grootste familiale bouwgroep van België. Het is een belangrijke stap om van Willemen Groep een toonaangevende bouwgroep te maken, gedreven door efficiëntie en innoverende technologieën”, vertelt CEO Tom Willemen.

Bij Willemen werken 2.400 mensen. Met de overname van Kumpen komen er daar nog eens 330 bij.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio