Burgemeester Liesbeth Verstreken gaat voor tweede termijn

Lijsttrekker Liesbeth Verstreken (N-VA). Foto: rr

Burgemeester Liesbeth Verstreken gaat voor tweede termijn

Print
Zoersel - N-VA Zoersel stelde dinsdag zijn lijst voor. Burgemeester Liesbeth Verstreken staat zoals verwacht op de eerste plaats en zou er graag nog een termijn bij doen. Er zijn enkele jonge nieuwkomers, zoals studente Lyn Feyens, die nét 18 is geworden.

“Ik ben blij dat we zo veel ondernemende vrouwen op onze lijst hebben”, vertelt lijsttrekker Liesbeth Verstreken. Koen Paredaens, Kitty Busschodts, Michaël Heyvaert en Tania Kohlen vormen de top 5, gevolgd op de zesde plaats door schepen Marcel De Vos, die er met een nieuwe lever en nier opnieuw tegenaan kan. De burgemeester loofde zijn doorzettingsvermogen en positivisme.

Trix Lacante (68) stopt omdat ze zelf plaats wil maken voor jonge krachten, zoals Maxim Van den Bossche (27) die op de negende plaats staat en Lukas Kint (21), die twaalfde staat. Lukas is student Rechten en heeft de bijzondere hobby van kerkorganist. "Ik heb de keuze zelf gemaakt", vertelt Lacante. "Het is mooi geweest, maar op een gegeven moment moet je zelf een punt durven zetten. Binnen zes jaar ben ik 74." 

Nog een opvallende naam is die van Cindy Van Paesschen op de tiende plaats. Zij woont een jaar in Zoersel en was voorheen districtsschepen voor N-VA in Berchem. Walda Van Onckelen, actief in het onderwijs en ook pleegmoeder, staat twaalfde.

Veel kandidaten zijn actief in het verenigingsleven, van sportclubs tot Natuurpunt. Wannes Van de Velde en voorzitter Bert Claessens sluiten de lijst af op stek 26 en 27. Heidi Piette, onder meer oprichter van verchillende kinderdagverblijven, gaat op de provincieraadslijst staan.

1. Liesbeth Verstreken

2. Koen Paredaens

3. Kitty Busschodts

4. Michaël Heyvaert

5. Tania Kohlen

6. Marcel De Vos

7. Geert Heeres

8. Karin Verbiest

9. Maxim Van den Bossche

10. Cindy Van Paesschen

11. Walda Van Onckelen

12. Lukas Kint

13. Erik De Belder

14. Griet Decock

15. Danny Van de Velde

16. Rita Laureyssens

17. Bart Hellemans

18. Steven Laureyssens

19. Edwige Heyvaert

20. François Toetenel

21. Lyn Feyens

22. Wim Van Huffelen

23. Gerda Van den Bleeken

24. Tinne Smet

25. Freya Verlinde

26. Wannes Van de Velde

27. Bert Claessens

 

 

 

 

(kma)

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio