Omstreden partij Islam komt ook op in Antwerpen… oprichter gunt Zuhal Demir geen blik

De partij Islam komt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen ook op met een lijst in Antwerpen. Dat heeft oprichter Redouane Ahrouch dinsdag gezegd in De Afpsraak op Canvas.

JoRo

Redouane Ahrouch, gemeenteraadslid in Anderlecht, kwam de voorbije weken in het nieuws vanwege zijn controversiële uitspraken. Hij pleitte onder meer voor een gescheiden openbaar vervoer voor mannen en vrouwen en voor die uitspraken werd hij aan de deur gezet door zijn werkgever MIVB.

Dat ontslag legde hem naar eigen zeggen geen windeieren, want sindsdien stond zijn telefoon roodgloeiend, zo stelde Ahrouch in De Afspraak. De partij Islam hoopte ook buiten Brussel voet aan de grond te krijgen en dat lijkt nu ook te lukken.

“Ik ben in Antwerpen en in Gent bij militanten geweest die een lijst willen oprichten”, aldus Ahrouch. “In Antwerpen wil een vrouw de lijst trekken en zij wil de tegenstander van Bart De Wever worden. Zij krijgt de steun van de Brusselse partij.” Ahrouch twijfelt er dan ook geen seconde aan dat de lijst er komt in Antwerpen. Die zal vooral bestaan uit mensen uit de Marokkaanse en Turkse gemeenschap. Wie de namen zijn die op de lijst zullen prijken, zal op een later tijdstip worden bekendgemaakt.

Geen blik voor Zuhal Demir

Tijdens het debat in De Afspraak weigerde Ahrouch om staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) rechtstreeks aan te kijken. Ahrouch bevestigde er voorts dat hij de sharia wil invoeren in België.

Toen staatssecretaris Zuhal Demir met hem in debat wilde gaan, weigerde hij om haar rechtstreeks aan te kijken omdat ze een vrouw is. Toen presentator Bart Schols hem daar attent op maakte, ontkende hij dat evenwel en zei hij “ik ga mijn ogen niet op deze persoon fixeren. Maar ik luister naar haar, ik ben beleefd. Ik luister en analyseer.” Het is persoonlijk, zei Ahrouch.

Ontslag

Ahrouch, die volgens VRT NWS zelden op de vraag antwoordde, kwam ook nog eens terug op zijn ontslag bij de MIVB. “Een politiek ontslag, dat de MIVB onder druk heeft uitgevoerd”, zegt hij daarover.

Zijn ontslag bij de MIVB was nog niet zo’n slechte zaak, zegt Ahrouch, in de zin dat hij nu volop tijd heeft heeft voor de politiek, om al z’n tijd te stoppen in “cette Noble cause qu’est la Libération Islamique du mon Cher Peuple Belge” (”het edele doel dat de Islamitische bevrijding van het Belgische volk is”). Na enig aandringen bevestigde Ahrouch dat hij de sharia wil invoeren. “De weg naar God”, noemt hij het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER