Waasland-Beveren moet kelk tot op de bodem ledigen: 8-0 pandoering bij Zulte Waregem

Print
Het gaat echt van kwaad naar erger met Waasland-Beveren. De ploeg van Sven Vermant lijkt de kelk tot op de bodem te moeten ledigen na een 8-0 (!) nederlaag bij Zulte Waregem. Play-Off 2 is stilaan een echte lijdensweg aan het worden voor de Waaslanders. Waasland-Beveren moet nog twee wedstrijden zien te overleven en dan kan het kampioenschap eindelijk worden afgesloten.

Eindstand. ZULTE WAREGEM 8 - 0 WAASLAND-BEVEREN

De groepswinst was voor Zulte Waregem al zo goed als zeker binnen na de zege in de derby. Na 45 minuten vroeg niemand zich vanavond af hoe het stond in OH Leuven-KV Kortrijk. Want Waasland-Beveren elimineerde zichzelf in de openingsfase. Eerst wachtte Cauffriez te lang op een pass van De Schutter, Olayinka profiteerde. Youngster Nys knikte terug richting Goblet, maar de doelman gleed uit: 2-0.

Essevee amuseerde zich kostelijk en bij de bezoekers was de motivatie meer dan zoek. Hoe zou je zelf zijn? Bongonda liet een voorzet van De Pauw slim lopen, Kaya plaatste in het hoekje. Diezelfde Kaya verstuurde een vrije trap rechtstreeks op doel vanop de zijkant. Goblet zag er weer erbarmelijk slecht uit en duwde het leer in de voeten van Derijck. Aan de Gaverbeek juichten de fans voor een vierde keer. Cauffriez trok De Pauw omver, Harbaoui scoorde zijn twintigste vanop de stip. Forfaitcijfers en dat bij de rust. Is het vreemd dat het bestuur van Waasland-Beveren twijfelt aan de positie van Sven Vermant?

Harbaoui topschutter

Essevee bleef demonstreren, maar de doelpuntenmachine was even stilgevallen. De Waaslanders bleven tam acteren. Bongonda was dé uitblinker en pikte uiteindelijk zijn goaltje mee: 6-0. Hamdi Harbaoui’s honger was nog niet gestild. De Tunesiër maakte zijn 21ste en 22ste van het seizoen. Daarmee steekt hij Teddy Chevalier voorbij en is hij alleen topschutter.

Ter info: Zulte Waregem scoorde tot nu toe 28 (!) keer in acht wedstrijden. De enige smet op de ruime zege was in de slotfase de tweede gele kaart voor Bongonda.

 

Meer voetbalnieuws