© Sylvain Liekens

Mogelijk paddentunnels onder vernieuwde Knodbaan

De Oelegemse Knodbaan krijgt binnenkort een ingrijpende opknapbeurt. Johan De Ryck (N-VA) was het daarbij opgevallen dat in de plannen geen paddentunnels voorzien zijn. Hij vroeg meer uitleg aan schepen voor milieu Tine Muyshondt (CD&V).

Sylvain Liekens

“We zijn al sinds 2011 met die paddenoverzet bezig dank zij de milieuraad en de logistieke steun van het gemeentebestuur. Enthousiaste vrijwilligers hebben in de acht jaar uitstekend werk geleverd en we meenden dat de schepen die bezorgdheid voor de natuur zou overgemaakt hebben aan de ontwerper van de plannen voor de Knodbaan. Op de plannen zien we niets dat op paddentunnels wijst” zei de Ryck.

Tine Muyshondt kon geen uitsluitsel geven. “We moeten nog bekijken of er dergelijke ecotunnels kunnen geplaatst worden. We hadden zeven plekken waar de padden werden overgezet maar of er zeven tunnels komen durf ik echt nog niet zeggen. Die beslissing valt over een drietal weken. Naast ecotunnels die ook door vossen, dassen of egels gebruikt worden, bestaan er ook reptielentunnels. Om die tunnels optimaal te laten renderen moeten er ook aan de tunnelmond ingrepen gebeuren om de dieren naar die tunnels te lokken. We moeten eerst nog beschikken over tellingen over het aantal voertuigen dat daar passeert voor we de knoop doorhakken “repliceerde de schepen.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio