Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Wonen in het Groen Kwartier: op visite in een dokterswoning

Foto: Frederik Beyens

De architecten die eind vorige eeuw het negentiende-eeuwse Militair Hospitaal hertekenden tot stedelijk woon- en groengebied hadden een duidelijke opdracht. De herbestemming moest een evenwicht zijn tussen renovatie en nieuwbouw die de relatie met het historisch patrimonium kon doorstaan. Aan de rand van het complex pakten Mark en Hilde de voormalige woning van de hoofdgeneesheer aan. Met een bijzonder oog voor detail brachten ze de grandeur van vroeger terug in een hedendaagse architectuur.

“Het was een lange zoektocht naar een geschikt pand in de stad”, begint Mark. “We kwamen uit een landelijke omgeving met veel ruimte, natuurlijk licht en groen en dat wilden we niet allemaal opgeven. ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees