© Vero Moda

Deze drie kleuren slanken beter af dan zwart

Geen zin in een zwarte outfit tijdens deze temperaturen? Gelukkig bestaan er nog drie andere kleuren die je enkele kilo’s lichter doen lijken. Take notes: deze kleuren slanken beter af dan zwart!

cityfashion

Rood

Een stuk slanker, frisser en gezonder lijken? Red is the new black! Rood ligt nét in het midden van het kleurenspectrum, dus iedereen (ja, ook jij) staat ermee. Tip: hoe dieper de tint rood, hoe meer hij verslankt!

Donkerblauw

Het is waar dat donkere kleuren onverslaanbaar zijn in het optisch verslanken. Toch is het kleine zusje van zwart, donkerblauw, aan een opmars bezig. Met deze kleur geniet je van de verslankende aspecten van een donkere tint, maar lijkt je figuur minder geblokt en beter in proportie.

Nude

Hiermee bedoelen we niet dat je plots een vleeskleurige jurk uit de kast moet halen. Met nude schoenen lijken je benen slanker doordat ze één geheel vormen met je voeten. Benen waar zelfs Gigi Hadid jaloers op zou zijn? Check! Bovendien passen nudekleurige exemplaren bij je hele garderobe.

Blote-benen-weer: met deze kleuren lijk je nét iets bruiner

© Vero Moda

De zon laat zich eindelijk zien, tijd om je benen te showen! Geen fan van witte melkflessen die je standaard cadeau krijgt na een Belgische winter? Met deze kleuren lijk je nét iets bruiner.

Koele ondertoon

Kleuren kunnen een heel ander effect op je look hebben naargelang je huidtype. Sta jij beter met zilveren sieraden dan met gouden? Dan heb je een koele ondertoon. Deze kleuren geven je een instant bruin kleurtje:

Rood en dieproze

Klassiek rood en dieproze geven jouw huid een summer boost. Eigenlijk kom jij met de hele kleurenfamilie weg, want ook koraaltinten en fuchsia maken jou enkele tintjes bruiner.

Paars en blauw

Van turquoise tot babyblauw, elke tint blauw zorgt voor een (gezonde) zonnebanksessie. Ook paars doet het goed als je een koele ondertoon hebt. Lila is een don’t! Dit is een pastelkleur en verbleekt net je huid. Ook andere pastelkleuren laat je beter links liggen als je het zonnetje in huis wil zijn.

Warme ondertoon

Zijn goudkleurige juwelen meer jouw ding? Dan heeft jouw huid een warme ondertoon. Deze kleuren do the trick:

Alle tinten geel

Het spreekt voor zich dat de kleur van de zon je ook écht bruiner maakt. Gele tinten, van citroengeel tot warm okergeel, geven je bleke benen een sunkissed glow.

Neutrale aardetinten

Je zou het misschien niet zeggen, maar ook neutrale aardetinten maken je instant bruiner. Camel, bruin, zandkleur, kakigroen of olijfgroen complementeren de warmte van je huid. Tijd om je benen te showen dus!

Topjesweer? Zo vind je de juiste beha

© Marie Jo

Haal je mooiste topjes boven, de zon is weer helemaal terug! Maar welke beha draag je onder je zomertopjes? Van strapless tot push-up, zo vind je de juiste beha.

Topjes met een lage halslijn

Heeft jouw zomertopje een lage, rechte halslijn? Dan kies je best voor een balconette-model. De cups van deze beha’s hebben de vorm van een halve cirkel en zijn iets rechter dan een normale beha. Bovendien zijn de schouderbandjes naar buiten geplaatst waardoor ze onzichtbaar zijn bij topjes die ‘naar buiten’ lopen.

Topjes uit een gladde stof

Gladde en strakke topjes waarbij je alle naden en kantjes van je beha ziet? Geen optie! Draag in de plaats een naadloze T-shirt beha met gladde cups en onzichtbare beugels, die tekent niet af!

Topjes met een V-hals

Pronken met je decolleté? Een topje met V-hals blijft een fashion evergreen. Een laag uitgesneden push-up beha houdt alles op z’n plek en geeft moeder natuur een extra duwtje in de rug. Tip: kies voor gladde cups, het staat een stuk stijlvoller als de stof en structuur van je beha giswerk blijft.

Off-shoulder topjes

Zijn jouw schouders je sterkste punt? Kies voor de trend van het moment: een sexy off-shoulder topje. De juiste beha voor dit zomerstuk? Een basic strapless beha is de beste keuze. Tip: koop je strapless beha zeker niet te groot om wardrobe malfunctions te voorkomen. Laat daarom je maten in de winkel nog eens opnemen; zo weet je zeker dat je goed zit.

Witte topjes

Raar maar waar, onder een wit topje draag je best een rode beha. Hoe dit komt? De huid heeft rode ondertonen, dus je beha “vervaagt” in combinatie met wit. Lichte huid? Kies dan voor een rode tint met blauwe ondertoon. Vrouwen met een getinte of donkere huid kiezen beter voor een ‘hint of cranberry’ type rood.

Tanktops of haltertopjes

Topjes waarbij je je schouderbladen ziet? Investeer in een beha waarbij je de bandjes kan kruisen, zogenaamde racerbacks. Onzichtbare steun? Check! Last minute oplossing? Een doorzichtig clipje dat je op de bandjes van je normale beha kan plaatsen (in een X-vorm) is precies wat je nodig hebt!