Klant (49) krijgt pistool van politieagent in gezicht geduwd omdat hij rolletje snoep in zak steekt: “Je wilde dat stelen”

Een Amerikaanse man zal zich het bezoek aan een tankstation nog jaren herinneren omdat hij plots in de loop van een pistool keek toen hij wat snoep wilde kopen. Een politieagent die geen dienst had, dacht dat hij het rolletje Mentos van amper één euro probeerde te stelen en twijfelde niet om zijn dienstwapen te trekken. “Leg dat terug”, beval hij de man, die stamelde dat hij de snoep net had betaald.

pjv

Jose Arreola (49) was in de Californische deelstaat Orange County gestopt om te tanken toen zijn vrouw zei dat ze trek had in snoep en hem vroeg om een rolletjes Mentos te kopen in het winkeltje bij het tankstation. De man had wat geld afgehaald bij de bankautomaat en wilde net afrekenen toen hij de snoep in het zicht kreeg. “Hoeveel kost dat”, vraagt hij aan de bediende aan de kassa, waarna hij het rolletje op de toonbank legt terwijl hij het wil betalen.

© YouTube

Tijdens de transactie was er echter nog een klant binnengekomen: een lokale politieagent die geen dienst had, maar blijkbaar zijn dienstwapen in de zak van zijn sweater had zitten. “Leg dat terug”, zegt hij zodra Arreola de betaalde snoepjes in zijn jaszak wil steken. “Leg dat terug. Je probeerde ze te stelen.” De pogingen van een verbouwereerde Arreola om de agent - die hem nog steeds onder schot houdt - aan het verstand te brengen dat hij ervoor heeft betaald, draaien op een sisser uit: “Leg dat terug!”

“Teleurgesteld”

Uiteindelijk vraagt de agent aan de kassier of het verhaal van Arreola klopt, die dat alleen maar kan beamen. De politieman biedt dan maar zijn verontschuldigen aan, terwijl hij het rolletje Mentos teruggeeft. “Hij was vastbesloten om me als een crimineel te behandelen”, aldus Arreola, die zich kwaad en angstig voelde omdat hij amper kon bevatten wat er gebeurde. “Die man kon me neerschieten, mijn vrouw kon die avond een weduwe geworden zijn, gewoon omdat hij een penning heeft.”

Arreola vindt dat hij de politie niet meer kan vertrouwen, hoewel hij respect heeft voor hun autoriteit. Maar hij is teleurgesteld omdat de man erg arrogant was, terwijl hij alle bevelen van de man opvolgde. “Ik werd verkeerd behandeld en lastig gevallen, hoewel ik helemaal niks verkeerd deed.” Het schokkende incident gebeurde meer dan een maand geleden, maar Arreola heeft nog steeds moeite om het te vergeten: “Het was traumatisch, het voelt alsof ik gek aan het worden ben.”

De politie van Orange County was karig met haar commentaar, maar verklaarde in de Amerikaanse pers dat er een intern onderzoek zal worden gevoerd.