© BELGA

Glitter en glamour in Antwerpen: Brits topmodel en filmster opent diamantbeurs

Elizabeth Hurley, het Britse topmodel, actrice en designer opende afgelopen zondag de diamantbeurs CARAT+ in Antwerp Expo. De 52-jarige schitterde in een gouden glitterjurk bij de opening van de tweede editie van de beurs. “Aan diamant moet je glamour koppelen. Liefst in combinatie met internationale bekendheid en dat vind je bij haar”, klonk het bij de organisatie.

jtp, Dirk Hendrikx

Het waren nochtans bewogen dagen voor ‘Liz’ Hurley. Vorige week nog werd ingebroken in haar villa in Herefordshire terwijl Hurley zelf gasten over de vloer had voor een diner, zo meldt de Daily Mail. De dieven gingen aan de haal met heel wat juwelen. Nauwelijks zeven dagen later tekende Hurley echter al present in ons land, voor de opening van de tweede editie van CARAT+.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

750.000 volgers op sociale media

“Aan diamant moet je glamour koppelen. Liefst in combinatie met internationale bekendheid en dat vind je bij haar”, zei organisator Filip Van Laere eerder deze week over het optreden van Liz Hurley. “Ik heb vroeger nog met haar samengewerkt. Ze is extreem professioneel en heeft tegelijk de uitstraling. Op sociale media heeft ze 750.000 volgers. Haar derde huwelijk was bovendien met een Indische zakenman waardoor ze in de Indische gemeenschap in Antwerpen, die natuurlijk belangrijk is voor de diamantsector, zeker bekend is.”

© Jan Van der Perre

CARAT+ is een beurs voor bedrijven in de diamantsector uit heel de wereld. “Vorig jaar op onze eerste editie hadden we driehonderd standhouders uit veertien landen”, zegt Filip Van Laere. “Het gaat om groothandelaars die hier met hun meest bijzondere stenen uitpakken, maar ook om bedrijven die zich op andere activiteiten in de sector toeleggen, zoals beveiliging, financiering of juwelenontwerp.”

Mocht u geïnteresseerd zijn, dan hebt u pech: de beurs is er alleen voor professionele klanten, niet voor het grote publiek. “We mikken op zo’n 4 tot 5.000 bezoekers dit jaar”, zegt Van Laere. “We zijn ervan overtuigd dat Antwerpen een eigen beurs moet hebben met wereldwijde uitstraling. Nu moet je daarvoor naar beurzen zoals die van Dubai, Hongkong, Shanghai of New York. En daar staan niet de diamanten centraal, maar juwelen of horloges. Bij ons ligt de focus puur op de schitterende steentjes zelf.”

© Jan Van der Perre

© BELGA

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

NIET TE MISSEN