Ex-wereldkampioen motorcross Eric Geboers vermist: “We moeten ons voorbereiden op het ergste”

Op de Miramar-waterplas in Mol heeft de brandweer de voorbije nacht gezocht naar een drenkeling. Het gaat om oud-motorcrosser Eric Geboers (55), zo bevestigde Paul Rotthier, de burgemeester van Mol. “We moeten altijd positief blijven, maar ons ook voorbereiden op het ergste”, aldus Rotthier op Radio 1.

ph, jtp

“Het gaat om een vrij dramatisch ongeval”, zo vertelde burgemeester Paul Rotthier op Radio 1. “Enkele vrienden waren met een boot aan het varen aan het recreatiedomein Miramar, toen een hondje op een gegeven moment overboord ging. Eric Geboers sprong meteen in het water om het dier te redden, maar kwam bijna onmiddellijk in de problemen, onder meer door de koude temperatuur van het water.”

© Tommy Maes

“De aanwezigen probeerden meteen om de man te redden, maar moesten de reddingspoging staken. De hulpdiensten werden gealarmeerd maar de zoekactie leverde tot op heden niets op. Duikers zochten tot 1u afgelopen nacht en startten de zoekactie opnieuw op vanmorgen. We hebben een indicatie waar we moeten zoeken, maar het er zijn relatief diepe plaatsen met heel veel stroming. We moeten altijd positief blijven, maar ook realistisch blijven en ons voorbereiden op het ergste. Enig realisme is zeker nodig”, aldus Rotthier.

© Tommy Maes

© BELGA

Maandag heeft de politie de zoekactie voortgezet. Rond 08.00 uur heeft er een coördinatievergadering plaatsgevonden met de lokale politie, de brandweer en de cel vermiste personen.

De Miramar-waterplas is een zandontginningsput die veel voor pleziervaart wordt gebruikt.

Eric ‘The Kid’ Geboers

Eric Geboers werd maar liefst vijf keer wereldkampioen motorcross. In 1988 kreeg hij de titel “Sportman van het Jaar” toen hij de eerste crosser ter wereld was die het WK won in de drie klassen: 125, 250 en 500cc. Op zijn 28e stopte hij met motorcrossen, al bleef hij actief in het wereldje. Zo was hij teammanager bij het Suzuki-team van zijn broer en organiseerde hij mee Grand Prix’.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio