© tom GOYVAERTS

FC Kontich - RC Mechelen 1-5

RC Mechelen op zucht van interprovinciale eindronde

RC Mechelen won met ruime cijfers in Kontich de heenmatch in de halve finale van de provinciale eindronde. Als RC Mechelen volgende week zijn 1-5 voorsprong kan vasthouden, dan speelt het de interprovinciale eindronde met tegenstanders uit de vier andere Vlaamse provincies.

GF

In Kontich namen de Mechelaars een hele goeie start. Want al na zes minuten leidde Racing na een goal van Niels Mariën. Na goed twintig minuten maakte Dondo er 0-2 van. Een mat Kontich kon daar weinig tegenover zetten. Nog voor de pauze werd Christophe Van Dorst (kaak) vervangen door Dierickx.

Even hoop voor de thuisploeg toen de bal op de stip ging en Ocak er rond het uur 1-2 van maakte. Maar dat was niet het sein om er opnieuw spanning in te jagen. Luckermans werd gewisseld voor Stoffels en de bezoekers liepen uit naar 1-3 door een eigen doelpunt. De match was gespeeld, Kontich gaf zich verloren en RC Mechelen kon de score nog wat opdrijven.

Huysmans mikte raak na een strafschop en de laatste goal was voor Bram Kerckhofs. In de slotfase viel Kontich nog met negen. Somers kreeg een tweede gele kaart en Devolder werd met rechstreeks rood naar de kleedkamer gestuurd. Gele kaarten voor Racing voor Hmouda, Dondo en Bram Kerckhofs. Niels Mariën (enkel) werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Lothar Hens. Voor Mariën gaat de blessure meevallen.

Volgende zondag 13 mei om 15 uur speelt RC Mechelen de terugmatch tegen Kontich. Als het die overleeft treedt groen-wit daarna aan in de interprovinciale eindronde en wacht de club nog vier matchen. Twee keer thuis en twee keer op verplaatsing. In Kontich werd RC Mechelen aangemoedigd door een ruime horde groen-witte fans.

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS