Zo maak je aangebrande potten en pannen weer schoon

(genrebeeld) Foto: Shutterstock

Wonen

Zo maak je aangebrande potten en pannen weer schoon

Print

De melk op het fornuis vergeten? Of de saus iets te lang laten reduceren? Een aangebrande kookpot of pan moeten schoonmaken, is voor veel amateurkoks een reden om ze meteen weg te gooien. Maar met deze korte handleiding hoef je niet meteen naar de winkel te hollen voor een nieuwe.

Neem een kopje witte azijn, twee eetlepels zuiveringszout (baking soda), een kopje water en een schuursponsje bij de hand. Plaats de aangebrande pot op het fornuis en voeg water en witte azijn toe. Laat de vloeistof heel even koken. Haal de pan daarna van het vuur en voeg het zuiveringszout toe. Het mengsel zal beginnen bruisen. Laat even inwerken.

Gooi het vieze goedje weg en ga de pan te lijf met het schuursponsje. En voilà! Even later ziet de eens zo aangebrande pan er weer als nieuw uit!

Tip: Als het vuil maar niet wil lossen, kan je een klein beetje droog zuiveringszout toevoegen.

NIET TE MISSEN