Man (50) valt vrouw (45) aan op straat en geeft haar twee messteken

Foto: Google Street View

Man (50) valt vrouw (45) aan op straat en geeft haar twee messteken

Print
Kiel -

Een 50-jarige man van Rwandese origine heeft zaterdagavond rond 18.40u een Burundese vrouw (45) aangevallen in de Alfons De Cockstraat in de Antwerpse wijk Kiel. De man gaf haar twee messteken. Hij werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter en is aangehouden.

Er zijn aanwijzingen dat de vrouw zonder enige aanleiding op het voetpad langs achteren werd aangevallen door een voor haar onbekende man met een mes. Het slachtoffer liep twee messteken in de buikstreek op, maar verkeerde nooit in levensgevaar. In het ziekenhuis werd een minimale werkonbekwaamheid van vijf dagen vastgesteld. 

Onmiddellijk na de aanval vluchtte de verdachte weg, maar kon staande worden gehouden door een vijftigtal omstaanders in de nabijgelegen Abdijstraat. Een getuige van de steekpartij is de vluchtende verdachte de hele weg achternagegaan.

De dader werd inmiddels verhoord, maar ontkent de feiten. Op vordering van het parket werd de man voorgeleid voor de onderzoeksrechter wegens poging tot doodslag. Hij is aangehouden. 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio