© Photo News

Walscheid toont zich de snelste in derde rit Ronde van Yorkshire

Max Walscheid heeft zaterdag de derde etappe in de Ronde van Yorkshire (GBr/2.1) gewonnen. De 24-jarige Duitser van Sunweb was in de straten van Scarborough sneller dan de Deen Magnus Cort Nielsen (Astana), die zo zijn leidersplaats verstevigt met het oog op de slotetappe zondag.

De derde etappe in de vierde Tour of Yorkshire werd aangekondigd als sprintetappe en die voorspelling kwam ook uit. Vijf vluchters trokken er al vroeg op uit. De Nederlander Robbert de Greef (Team Roompot), de Fransman Mathias Le Turnier (Cofidis) en de Britten Adam Kenway (Vitus Pro Cycling), Jonathan McEvoy (Madison Genesis) en Pete Williams (One Pro Cycling) kregen ruimte van het peloton en fietsten een voorsprong van ruim twee minuten bij elkaar.

Door een schermutseling in het peloton viel de bende in stukken uit elkaar en grootste slachtoffer was Mark Cavendish. De snelle Brit van Dimension Data verloor voeling met het peloton en zou nooit meer terugkeren. Het hoge tempo van BMC en Vital Concept in het peloton zorgde ervoor dat de vijf vluchters al op 37 kilometer van de finish werden gegrepen en ook een tegenaanval van vijf renners en een ultieme poging van Sylvain Chavanel werden in de kiem gesmoord.

In de sprint trok de jonge Duitser Walscheid aan het langste eind, voor Cort Nielsen en de Spanjaard Jon Aberasturi (Euskadi-Murias). Greg Van Avermaet (BMC) was eerste Belg op een zevende plaats. Cort Nielsen start zondag als leider in de slotrit, met een voorsprong van 10 seconden op Van Avermaet. De Tour of Yorkshire eindigt zondag met een 189,5 km lange heuvelachtige rit van Halifax naar Leeds.

© Photo News

© Photo News

Meer sportnieuws