© AFP

Wolfsburg-Belgen bewaren ondanks verlies kansen op behoud

Wolfsburg is er zaterdag op de 33e en voorlaatste speeldag in de Duitse Bundesliga niet in geslaagd te gaan winnen op het veld van Leipzig. De “Wolven” gingen met 4-1 onderuit, maar omdat ook Hamburg verloor hoeft de ploeg van Divock Origi, Koen Casteels en Landry Dimata nog niet te wanhopen.

Na een desastreus seizoen vecht Wolfsburg een verwoede degradatiestrijd uit. Tegen Leipzig, dat de laatste weken een beetje op de dool was, kon best gewonnen worden. Wolfsburg legde zelfs een trainingskamp in, maar dat mocht niet baten. Lookman (24.) en Werner (34.) bezorgden de thuisploeg al snel een dubbele voorsprong. Origi en Casteels startten in de basis, Dimata werd bij het begin van de tweede helft ingebracht. Het mannetje extra in de aanval loonde vrijwel meteen: Didavi (47.) prikte de aansluitingstreffer binnen. Lookman (52.) en uitblinker Augustin (63.) kenden echter geen genade en drukten het laatste sprankeltje hoop van de bezoekers definitief de kop in.

Op hetzelfde moment speelde Hamburg in en tegen Frankfurt. De traditieclub, die sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 in de hoogste klasse speelt, voetbalde na een 10 op 15 een waterkans op het behoud bij elkaar. Een zege tegen Eintracht Frankfurt was broodnodig, maar HSV verloor met 3-0.

In de Bundesliga degraderen de nummers 17 en 18 rechtstreeks, de zestiende speelt barrages tegen het nummer drie uit de tweede klasse. Keulen kon zich al niet meer redden en is nu ook zeker van de rode lantaarn. Hamburg bezet de zeventiende plek, Wolfsburg verzamelde twee punten meer en is zestiende. Wolfsburg beschikt over de beste papieren om de zeventiende plaats te ontlopen. De “Wolven” hebben op de slotspeeldag in principe genoeg aan een punt tegen Keulen om zestiende te blijven. Hamburg ontvangt Borussia Mönchengladbach. Bij een gelijk aantal punten geeft het doelpuntensaldo uitsluitsel.

De Borussen zorgden ervoor dat Wolfsburg zelfs nog over Freiburg naar de vijftiende plaats kan springen. Thorgan Hazard (15.) zette Gladbach zaterdag met het openingsdoelpunt op weg naar een 3-1 overwinning tegen Freiburg. De Rode Duivel voetbalde 87 minuten mee. Bij een nederlaag van Freiburg, dat op de slotspeeldag Augsburg bekampt, en winst van Wolfsburg tegen Keulen kunnen Origi en co. het behoud veiligstellen. Freiburg verzamelde voorlopig drie punten meer, maar het doelpuntensaldo van Wolfsburg is een pak beter.

Vastgoed

Jobs in de regio