Verkiezingen 2018 - Linkeroever

© ISOPIX

Kris Peeters: “Misschien had De Wever een minder sterk momentje?”

Ook de N-VA-ministers moeten in het belang van de economie tot eind 2019 doorgaan. Dat zegt CD&V-vicepremier Kris Peeters op Radio 1 in een reactie op N-VA-voorzitter Bart De Wever, die stelde dat de “dash” wat uit de federale regering is. De verhuis naar Antwerpen was geen zet tegen De Wever, zo reageert Peeters nog op een andere uitspraak van de Antwerpse burgemeester.

rvs, doro

“Dat de grootste partij van deze regering, de N-VA, met heel belangrijke bevoegdheden en ministers, zegt: ‘voor ons is de dash er een beetje uit’, ik kan dat heel moeilijk begrijpen”, reageerde minister van Werk Kris Peeters. “Ik was wat verrast. Misschien had Bart De Wever een minder sterk momentje.”

“Ik roep De Wever op om iedereen binnen zijn partij en zijn ministers ervan te overtuigen dat we de ambitie moeten hebben om, in het belang van de economie en de tewerkstelling, nog tot eind 2019 door te gaan”, aldus Peeters, die onder andere verwees naar dossiers als Arco, de begroting en de zware beroepen.

Ook Gwendolyn Rutten, voorzitter van de andere Vlaamse coalitiepartij Open Vld, verklaarde aan Radio 1 niet gediend te zijn van de aanspraken van De Wever. De liberalen hebben naar eigen zeggen wel nog “veel goesting”om door te gaan.

Verhuis Peeters

N-VA-voorzitter De Wever stelde vrijdag in ‘Terzake’ op Canvas de gemeenteraadsverkiezingen van eind dit jaar de ambities van de regering afremmen. “Die werpen hun schaduw vooruit, dat weet iedereen. Volgens De Wever “is de dash er een beetje uit” en staat “spankracht van de regering onder druk”.

Volgens De Wever ontbreekt in de aanloop naar de lokale stembusslag bij alle coalitiepartijen het vermogen om “donnant donnant” tot iets te komen en toegeeflijkheid te tonen. “Als de vicepremier in uw stad zijn tenten komt opslaan, dan is dat allemaal niet van aard om te zeggen dat het vertrouwen aan de bomen groeit”, verwees hij naar Peeters, die deelneemt aan de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen.

De CD&V-vicepremier is “wat verrast” over deze uitspraak van de Antwerpse burgemeester. “Ik ben naar Antwerpen gekomen op vraag van CD&V, om de ploeg hier te helpen. Als De Wever vindt dat dat tegen hem is, dan heeft hij dat volledig verkeerd begrepen. Hij had ook kunnen zeggen: ‘De stad is van iedereen.’”

LEES OOK. Bart De Wever: “Ze mogen mij gerust uit het Antwerps stadhuis halen om een confederale kanteling te leiden”

VIDEO. De Wever kan het bij voorstelling bier niet laten toch nog even te lachen met Kris Peeters

Verkiezingsnieuws