De Mechelse Koekoek als betaalmiddel voor vrijwilligerswerk

Print
Mechelen -

Tijdens het buurtfeest in de Heihoek is zaterdag de gemeenschapsmunt ‘Mechelse Koekoek’ gelanceerd. De Mechelse Koekoek dient als alternatief betaal-, ruil- en waarderingsmiddel voor mensen die iets doen in een organisatie, voor de buurt of voor elkaar. Met de Koekoek richt het project zich tot alle bewoners van de Heihoek.

De Mechelse Koekoek, dat is de naam van de gemeenschapsmunt van de wijk Heihoek. “Het is een gemeenschapsmunt waarmee mensen in deze stadswijk gehonoreerd worden. Mensen die zorg dragen voor de buurt en een vrijwilligerstaak opnemen kunnen met een puntensysteem waardering opbouwen en dat als betaalmiddel gebruiken”, zegt Egon Mutsaerts, coördinator van De Keeting, één van de partners van dit project.

In oktober vorig jaar werd het project van deze gemeenschapsmunt van De Keeting geselecteerd door de provincie Antwerpen. “We kregen 15.000 euro om het project te ondersteunen. Eind 2018 loopt de provinciale financiering af en rekenen we op steun van de stad Mechelen om dit project verder te zetten. Met een aantal koekoeken kan je bijvoorbeeld een kinderfiets huren voor een jaar, maar ook een fiets aankopen bij ’t Atelier”, gaat Mutsaerts verder.

Op termijn wil De Keeting de gemeenschapsmunt uitbreiden in de hele stad Mechelen. Maar dan is er steun van het stadsbestuur en een aantal bedrijven nodig.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio