Speelse verzamelaars exposeren in Speelgoedmuseum

In het Speelgoedmuseum wordt deze maand de passie van vier enthousiaste speelse verzamelaars blootgelegd. De vier hebben een bijzondere interesse voor film-, tv- en stripfiguren. “Deze hardcore verzamelaars verdienen een pluim”, zegt Julie Van Camp van het Speelgoedmuseum.

Leo De Nijn

“Bedoeling van deze mini-expo is dat we deze verzamelaars aan het woord willen laten. In ons museum hebben we een grote en leuke collectie, maar we vonden het tof dat we deze mensen een forum geven om hun verzamelobjecten, waar ze met bloed, zweet en tranen achter gezocht hebben, te tonen aan een groot publiek. Voor ons is het immers ook belangrijk dat het immaterieel erfgoed wordt bijgehouden en niet verloren gaat. De verhalen achter het speelgoed van onze vier exposanten zijn de moeite waard. We laten de exposanten hun verhaal doen en het beeldmateriaal gaan we bewaren en digitaliseren voor ons museum. Dit zijn héél leuke verzamelingen waar mensen gelukkig van worden”, zegt Van Camp.

De exposanten zijn Ivan Maes (52) uit Terhagen, verzamelaar van Batman-figuren, Bart Verbraeken (24) uit Heist-op-den-Berg, fan van Sesamstraat en Mande Walschot (29) uit Halle toont een paar honderd stuks van ‘My little pony’ en Joeri (33) uit Kalmthout toont Suske en Wiske-strips.

Speelgoedmuseum, tot 31 mei, mini-expo ‘Speelse verzamelaars – film, tv en strip’.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio