© Photo News

Kirsten Flipkens haalt hoofdtabel in Madrid niet

Kirsten Flipkens (WTA 73) heeft zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi in Madrid (gravel/6.685.828 dollar). In de tweede en laatste kwalificatieronde verloor ze van de Italiaanse Sara Errani (WTA 89) in drie sets met 5-7, 6-1 en 6-0. Errani verloor in Rabat nog van Elise Mertens in de kwartfinale.

‘Flipper’, het negende reekshoofd in de kwalificaties, begon slecht aan haar wedstrijd. Het stond in de eerste set snel 3-0 voor de 31-jarige Errani, maar dan knokte Flipkens zich terug naar 3-3. Uiteindelijk won de 32-jarige Kempense de eerste set met 5-7. Maar ook in de tweede set begon Flipkens slecht. Errani tenniste zich in een mum van tijd naar 4-0 en Flipkens kon niet meer terugkomen. Errani won de tweede set makkelijk met 6-1. De veer was gebroken bij Flipkens, waardoor ze de derde set verloor met een pijnlijke 6-0. De wedstrijd duurde een uur en 54 minuten.

Elise Mertens en Alison Van Uytvanck (WTA 49) zijn rechtstreeks geplaatst en nemen het tegen elkaar op in de openingsronde. Mertens speelt vandaag nog de finale in Rabat.

Meer sportnieuws