© Photo News

Besiktas uitgeschakeld in Turkse beker na boycot van terugmatch tegen Fenerbahçe

Besiktas is voor de groene tafel uitgeschakeld in de Turkse beker nadat het de terugwedstrijd tegen Fenerbahçe niet had hernomen. Dat meldt de Turkse voetbalbond TFF zaterdag. Besiktas had de wedstrijd geboycot uit protest tegen de incidenten in de wedstrijd van vorige maand.

De Turkse voetbalbond TFF besliste zaterdag dat Besiktas de wedstrijd met 3-0 verliest. De beslissing komt er twee dagen nadat Besiktas had geweigerd om de terugwedstrijd in de halve finales van de Turkse beker te hervatten. De derby Fenerbahçe-Besiktas werd op 19 april stopgezet in de 57e minuut bij 0-0 (2-2 in de heenmatch) nadat er projectielen op het veld werden gegooid door de supporters van Fenerbahçe en een van die projectielen het hoofd van Besiktas-coach Senol Günes had geraakt. De TFF had besloten de wedstrijd te hernemen in de 57e minuut, maar Besiktas had aangekondigd dat het de wedstrijd zou boycotten om te protesteren tegen de beslissing van de voetbalbond. Besiktas vond namelijk dat het automatisch gekwalificeerd moest zijn voor de finale.

© EPA-EFE

In de finale van de Turkse beker, die donderdag plaatsvindt in Diyarbakir, neemt Fenerbahçe het op tegen Akhisarspor. De Turkse voetbalbond besliste ook dat Besiktas volgend seizoen niet mag deelnemen aan de bekercompetitie. De club moet ook de commerciële inkomsten dat het dit seizoen heeft vergaard in de Turkse beker terugstorten.

De rivaliteit tussen de grote drie uit Istanboel (Fenerbahçe, Galatasaray en Besiktas) is dit jaar nog verergerd door het spannende seizoenseinde in de Turkse competitie. Op drie speeldagen van het einde staan de drie clubs in de top vier en er is slechts een verschil van vier punten tussen leider Galatasaray en Besiktas, de vierde in de stand.

Meer sportnieuws