© Charles Sykes/Invision/AP

Computer Paris Hilton gehackt: “Honderdduizend euro kwijt”

Hotelerfgename Paris Hilton is het slachtoffer geworden van een sluwe computerhacker. De oplichtster ging aan de haal met tientallen pittige foto’s en honderdduizend euro.

lla

Paytsar Bkhchadzhyan hackte de computer voor het eerst in 2015. Maar liefst twee jaar lang kon het computer genie ongestoord haar gang gaan. Eind 2015 sloeg Bkhchadzhyan voor het eerst toe: ze gebruikte de kredietkaart van Hilton om peperdure kaartjes te kopen voor een feestje in een hotel in Hollywood. Daarna deed de hacker zichzelf 33.000 euro cadeau. Enkele maanden later voegde ze daar nog eens 66.000 euro aan toe.

Maar daar bleef het niet bij. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde showbizzsite TMZ stal Bkhchadzhyan ook nog eens tientallen naaktfoto’s van Hilton. Wat ze daarmee precies van plan was, is nog niet bekend. Tot grote opluchting van de hotelerfgename werden de foto’s vooralsnog niet op het internet verspreid.

Meerdere slachtoffers

Paris Hilton was niet het enige slachtoffer van Bkhchadzhyan. Ook zus Nicky en vader Rick werden via de computer door de hacker benaderd in de hoop nog meer wachtwoorden te ontfutselen. Volgens de rechtbankdocumenten hebben ook twee onbekende vrouwen klacht ingediend tegen Bkhchadzhyan .

Inmiddels werd Bkhchadzhyan veroordeeld door een rechtbankjury. Op 7 mei wordt de vrouw overgebracht naar de gevangenis en zal ze haar straf te horen krijgen. De openbare aanklager heeft alvast een effectieve celstraf geëist van 57 maanden plus aansluitend nog drie jaar toezicht. Ook moet ze ruim 265.000 euro terugbetalen aan Hilton en de andere slachtoffers.

NIET TE MISSEN