© Shutterstock

Zo krijg je suède schoenen weer proper

Regen, stof of modder: voor wie houdt van suède schoenen, is het Belgische weertje een ware nachtmerrie. Maar dankzij twitteraar Kiera O Hagan hoef je voortaan nooit meer te vrezen voor een plotse regenbui.

lla

Suède, een stof die gemaakt wordt van de binnenkant van leder, mag je voeten dan wel goed staan, het proper en netjes houden is een ander paar mouwen. Ook twitteraar Kiera O Hagan kende het probleem tot ze per toeval op de oplossing stootte.

Volgens O Hagan heb je enkel een beetje micellair water nodig. Het reinigingswater voor de huid, dat verrijkt is met hydraterende bestanddelen en kleine moleculen (micellen) die vuil en talg aantrekken, werkt als een magneet op vuiltjes. En ja, ook op schoenen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Neem een beetje micellair water en dep het voorzichtig op de vlekken en wrijf droog met een wattenschijfje of fijn doekje. Volgens haar volgers op Twitter zou het zelfs werken op witte suède schoenen. Je leest het goed.

NIET TE MISSEN