© RTL

© *

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Liveshow met alle Temptation-kandidaten levert erg pijnlijke televisie op en onthult alles

Temptation Island 2018 mag dan wel afgelopen zijn, toch zindert het programma bij de deelnemers (en fans) nog na. Dat bleek al snel tijdens een liveshow van de Nederlandse televisiezender RTL waarbij alle verleiders en koppels even langskwamen.

lla

Rick Brandsteder, de presentator van de avond, was alvast in zijn nopjes. Zonder een blad voor de mond te nemen, vuurde hij de ene lastige vraag af na de andere. En dat leverde soms gênante stiltes op. Of net harde woorden.

Kevin en Meghan

© RTL

De twee jonge Oostendenaars, wiens relatie voor de start van het programma al meer dan eens spaak liep, zitten ietwat ongemakkelijk naast elkaar op de grote bank. Als Brandsteder polst naar hun huidige relatie, al dan niet vriendschappelijk, is het voormalige koppel duidelijk. “Er is niet echt een band meer”, zegt Kevin die nu de lakens deelt met verleidster Chloé. Ook voor Meghan is de kous af. “Het is het beste dat we niets meer met elkaar te maken hebben.”

© vijf

De brunette, die op het Thaise eiland meermaals te vinden was in de armen van Joshua, vond sinds kort de liefde bij de verleider zijn beste vriend. Chloé is alvast ‘enthousiast’ over die prille relatie: “Het zaad van een maat kan geen kwaad”. Over haar eigen relatie kan ze zo mogelijk nog korter zijn: “Het zit goed tussen ons, het is serieus.”

Jeremy en zijn Vanessa

© RTL

Hierover kunnen we kort zijn: dit is het enige koppel dat heelhuids het Thaise paradijs verliet. “Ik had nooit gedacht dat wij de enigen zouden zijn die het avontuur gingen overleven”, zegt Vanessa trots. “We zijn hier sterker uitgekomen. Alles zit goed, en dat weet je nu ook van elkaar.” Hoe erg miste Jeremy zijn ‘Vana” nu ook alweer ? Heel erg want op een avond ging Jeremy op zoek naar zijn Vanessa. Hij wandelde heel het strand af op zoek naar het resort van zijn vriendin. Pas na een uur wandelen staakte hij zijn zoektocht.

Mezdi en Daniëlle

Het enige koppel dat niet samen op de sofa van Rick ging zitten. Daniëlle weigerde resoluut om ook maar plaats te nemen naast haar ex. Er waren zelfs bewakingsagenten opgetrommeld voor mocht het echt uit de hand lopen. “Er zijn te veel dingen gebeurd”, zegt Daniëlle. “Mezdi schuift alles op mij af en dat is helemaal niet eerlijk. Ik kan maar niet begrijpen dat hij zijn fouten niet toegeeft. Misschien was ik af en toe wel iets te close met verleider Fabrizio in Thailand maar ik ben niet de fout in gegaan. Ik heb niet gezoend.”

© vijf

Mezdi vindt het jammer dat Daniëlle geen sofa meer met hem wil delen. “Ik heb geen idee waar zij last van heeft, maar ik zou er geen moeite mee hebben”, zegt Mezdi. Het duo had na het avontuur in Thailand wel nog even contact, al was dat niet altijd vrijwillig. “Ik heb Mezdi nog een paar keer gezien”, zegt Daniëlle. “ We wonen in dezelfde stad en dan kan je elkaar maar moeilijk ontlopen. Ik kwam hem tegen in de winkel. Dat was even een moeilijk moment. We keken elkaar aan maar meer ook niet. Het bleef stil.”

Mezdi is het alvast niet eens met die woorden. “Ja, we hebben nog een paar keer contact gehad na de afleveringen. Maar zij had het bijzonder druk in België. Ze was daar andere dingen aan het doen met verleider Fabrizio. Het was toen nog niet officieel van uit tussen ons.” Volgens Mezdi is het de fout van Daniëlle dat ze niet meer door dezelfde deur kunnen. “Sommige mensen laten hun emoties te veel de vrije loop. En dan geraken ze niet meer van a tot z. Het enige wat ze dan kunnen doen is huilen, schelden of slaan”

© vijf

“Spijt heb ik niet”, voegt Mezdi er nog aan toe. “Het ergste dat je van mij te zien kreeg, waren kusgeluiden uit de badkamer. Verleidster Denise maakte kreungeluiden en daarop werd ik afgerekend. Of is het omdat ik minder sympathiek overkom dat je mij meer kwalijk kan nemen? Het interesseert mij allemaal niet.” Ook alle verwijten op sociale media doen hem naar eigen zeggen ‘vrij weinig’. “Ik doe gewoon mijn eigen ding.”

Tim en Deborah

© vijf

En last but not least: Tim en Deborah, het meest besproken koppel van Temptation Island. Voor het eerst in zeven maanden zag Deborah Tim terug. “Ik wou Tim liever niet terugzien, maar ik heb geen keuze. Ik doe mijn best om vol te houden. Maar over is over”, zegt ze kordaat. Toch heeft Deborah een positief gevoel overgehouden aan haar deelname. “Ik word overspoeld met positieve reacties. “Ik ben een voorbeeld voor velen, zeggen ze mij. Ze steunen mij en vinden het erg wat mij is overkomen. Maar ik sta sterker in mijn schoenen nu. En zelfverzekerder vooral.”

Ook Cherish, de verleidster die Tim het hoofd op hol bracht, zat in de zaal. “Ik neem haar niets kwalijk”, zegt Deborah. Ze heeft het spel gespeeld, en ze heeft het goed gespeeld. Ze heeft mijn ogen geopend. Ze heeft me zelfs nog gestuurd dat ik blij mag zijn dat ik niet met Tim ben getrouwd.”

© vijf

Cherish daarentegen heeft wel een beetje spijt. “Ik was geschrokken van mezelf hoe hard ik het rolletje gespeeld heb. Toen ik zag wat het met Deborah deed, voelde ik spijt. Het deed me pijn. Ik weet hoe het is om bedrogen te worden en toen ik de beelden zag dacht ik: waarom heb ik dit gedaan? Maar het is en blijft Temptation Island.”

En Tim? Die vond na Deborah en Cherish al snel weer de vrouw van zijn dromen. Al was het maar van korte duur. “Ze kon niet om met alles wat Temptation Island had veroorzaakt. Ze kreeg heel wat aandacht en zag het niet meer zitten.”

“Loop jij dan niet te hard van stapel”, vroeg Brandsteder zich terecht af. “Ik ben wie ik ben en ik volg mijn gevoel. Soms zou ik misschien beter mijn verstand volgen, maar ik leef zoals ik leef. Ik heb geen spijt van mijn deelname, maar wel hoe ik het heb aangepakt. Ik had kunnen wachten tot na ‘Temptation’. We hadden eerst kunnen praten.” Hij heeft nog enkele laatste woorden voor Deborah. “Sorry voor wat ik gedaan heb. Dat is het enige.” Deborah eindigt het gesprek met een emotieloze “Oké”.

Vastgoed

Jobs in de regio