Verkiezingen 2018 - Linkeroever

© Jan Van der Perre

Schepen Marc Van Peel (CD&V) reageert op plan jongerenwerkloosheid Groen: “Voorstellen zijn al lang in werking”

De stad Antwerpen opende vorige week een nieuw Werkinfopunt op Linkeroever. “Werkloze jongeren kunnen er terecht voor info en begeleiding”, zegt schepen Marc Van Peel. “Wat Groen voorstelt, doen we dus al.”

jas

Antwerps schepen van Werk, Marc Van Peel (CD&V) reageert op het plan van Groen om de jongerenwerkloosheid in de stad aan te pakken. Groen wil onder meer in elke wijk een plaats creëren waar werkloze jongeren terechtkunnen.

“Groen doet goede voorstellen, maar ze zijn al lang in uitwerking”, stelt Van Peel. “Ze bevestigen dus dat we op dit pad kunnen verdergaan. We heb drie Werkinfopunten (WIP) geopend op Linkeroever, Deurne en Borgerhout. Dit jaar komen er nog drie bij. Het zijn plaatsen, onder meer in jeugdhuizen, die jongeren al kennen. In die vertrouwde omgeving proberen we hen wegwijs te maken. Er vinden onder meer evenementen plaats om opleidingen of jobs voor te stellen, maar er zijn ook computers beschikbaar die jongeren kunnen gebruiken om te solliciteren. We gaan ook actief de straat op om ze aan te spreken en te motiveren. Daarvoor hebben we tien arbeidscompetentiebegeleiders in dienst, coaches zeg maar, die de jongeren begeleiden.”

Ook via sociale media worden jongeren bereikt. “We werken ook sterk samen met de VDAB. En er zijn ook al resultaten, want de jongerenwerkloosheid in Antwerpen zat in maart 2018 op het laagste punt van de afgelopen tien jaar. De cijfers liggen hoger dan het Vlaamse gemiddelde.”

Verkiezingsnieuws