© Photo News

Veelbesproken Caster Semenya duikt voor het eerst onder vier minuten op 1.500 meter

Caster Semenya heeft vrijdag de 1.500 meter gewonnen op de eerste Diamond League atletiekmeeting van het seizoen in het Qatarese Doha. De Zuid-Afrikaanse ging met 3:59.92 voor het eerst onder de vier minuten en zette zo de beste wereldjaarprestatie neer.

Door de nieuwe regels over testosteronwaarden van de Internationale Atletiekfederatie IAAF staat Semenya volgend seizoen voor een lastige keuze: ingrijpende, testosternverlagende medicatie nemen of bij de mannen lopen. Over die nieuwe regels was de laatste weken heel wat commotie, maar de prestaties van de Zuid-Afrikaanse lijden er blijkbaar niet onder.

Semenya, die ook het Zuid-Afrikaans record scherper stelde, haalde het voor de Keniaanse Nelly Jepkosgei, die in 4:00.99 over de finish liep. Ook op de 400 meter bij de mannen ging het hard in Qatar. Steven Gardiner uit de Bahama’s zette met 43.87 een beste wereldjaarprestatie en een meetingrecord neer. In het discuswerpen verbeterde de Kroatische Sandra Perkovic het Diamond League-record, door 71m38 te werpen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws