Rupel Boom haalt slag thuis: BAS kent licentie toe voor Eerste Klasse Amateurs

Het BAS ziet geen problemen in de zaak rond coach Urbain Spaenhoven en kent een licentie toe aan Rupel Boom. Foto: GMAX

Rupel Boom haalt slag thuis: BAS kent licentie toe voor Eerste Klasse Amateurs

Print

Goed nieuws voor K. Rupel Boom FC: het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft de voetbalclub vrijdag de licentie voor de Eerste Amateurklasse voor het komende seizoen toegekend. De kampioen kroonde zich vorige zondag kampioen in de tweede amateurklasse A door met 4-3 van SK Londerzeel te winnen.

De amateurclub verdedigde woensdag haar aanvraag voor een licentie in de Eerste Amateurklasse voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). De kampioen in de Tweede Amateurklasse A liet zich daarvoor bijstaan door de gerenommeerde sportadvocaat Johnny Maesschalck. De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond kende De Steenbakkers eerder geen licentie toe omdat ze van oordeel was dat niet Dave De Herdt maar Urbain Spaenhoven de hoofdcoach was. Spaenhoven beschikt niet over het verplichte UEFA-diploma wat voor de commissie het toekennen van de licentie in de weg ston.

Even werd er dus voor gevreesd dat Rupel Boom achter het zou vissen, maar de voetbalclub trok naar het BAS om de beslissing aan te vechten. Vrijdag kwam het verlossende nieuws: de club heeft een licentie toegekend gekregen voor het komende seizoen in de hoogste amateurklasse. Rupel Boom wil advocaten Johnny Maesschalck en Kristof De Saedeleer nadrukkelijk bedanken voor het behaalde resultaat.

 

 

Bestuurslid Kamiel Coenaerts, die woensdag nog mee de debatten volgde voor het BAS, reageert opgelucht. “We zijn uiterst tevreden met deze snelle en positieve uitspraak. Ik vind het ook niet meer dan logisch. Maar het bleef toch bang afwachten. Ik vond dat onze advocaat een zeer sterk dossier had opgebouwd en dat heeft geleid tot een gunstig resultaat voor ons. Dit is, vijf dagen na het behalen van de titel, een tweede succes voor onze club. Nu kunnen we volop werk maken van de toekomst.”

Ook trainer Spaenhoven was uiteraard tevreden, niet in het minst omdat het allemaal om hem draaide. “Ik heb het gevoel dat ik de club aan het gijzelen ben en dat is niet prettig”, liet hij vorige week nog optekenen. Spaenhoven zou zelfs een ontslag overwogen hebben mocht de licentie niet in orde zijn gekomen. Maar dat was dus niet nodig. Hij zal ook volgend seizoen samen met Dave De Herdt en Davy Verbert de sportieve leiding hebben over de Boomse kern. “Het gezond verstand heeft het gehaald. Ik ben zeer opgelucht”, aldus de Boomse technisch directeur.

Enige misnoegdheid was er nog richting Mandel dat tot op het laatste moment probeerde om de Boomse licentie te verijdelen en woensdag zelfs een advocaat naar het BAS stuurde om tegen Rupel Boom te pleiten. Maar dat heeft dus niet geholpen.

Meer sportnieuws