© tdk, rr

Tien jaar cel voor schutter die twee mannen raakte in Sint-Katelijnestraat

De Mechelse correctionele rechtbank heeft Abdelali E.O veroordeeld tot tien jaar cel. De man vuurde vorig jaar op twee mannen in de Sint-Katelijnestraat in Mechelen. De twee werden geraakt maar overleefden de aanslag. E.O. bleef ontkennen dat hij iets met de schietpartij te maken had.

tdk

De feiten speelden zich in de nacht van 6 op 7 juni af. Drie mannen hadden er met mekaar afgesproken om de verkoop van een auto te regelen. Toen het gezelschap aan het discussiëren was, kwam plots Abdelali O. op de proppen. Hij was gewapend en vuurde in het been van één van de drie mannen. Toen het schot afgevuurd was, stoof iedereen weg maar O. vuurde nog een keer en raakte daarbij een tweede slachtoffer. Die man werd in de schouder geraakt.

De twee mannen werden naar het ziekenhuis overgebracht maar verkeerden niet in levensgevaar.

Heel snel kwam Abdelali E.O., in het Mechelse ook gekend als Tonijn, in het beeld van de speurders en er werd een opsporingsbericht uitgevaardigd. De man bleef evenwel een tijdlang spoorloos. In september kon hij toch worden opgepakt.

Het openbaar ministerie eiste tien jaar cel en noemde de beklaagde een gevaar voor de maatschappij.

E.O. vroeg de vrijspraak. “Ik zit al meer dan zeven maanden onschuldig in de cel. Ik ben geen lafaard. Als ik effectief zou geschoten hebben, dan zou ik dat ook toegegeven hebben. Maar ik heb het niet gedaan”, zei hij.

De rechtbank vond evenwel voldoende elementen om de man schuldig te achten.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio