© Walter Saenen

Antwerpse sopraan Charlotte Wajnberg stoot door in Koningin Elisabethwedstrijd

Charlotte Wajnberg, de 28-jarige Antwerpse sopraan, heeft zich maandagavond geplaatst voor de halve finale van de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd. Een krachttoer, want samen met Marianne Croux is Wajnberg de enige van de zes Belgische deelneemsters die bij de laatste 24 zit van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang.

ID, Belga

Er traden dinsdag en woensdag 55 kandidaten op tijdens de eerste ronde in Studio 4 van Flagey: 37 vrouwen en 18 mannen, van 18 verschillende nationaliteiten. Na afloop maakte de organisatie de 24 halvefinalisten bekend. De halve finales vinden plaats op 4 en 5 mei.

Onder hen twee Belgische sopranen: de Antwerpse Charlotte Wajnberg (28) en Marianne Croux (27). Croux heeft naast de Belgische ook de Franse nationaliteit. Met haar erbij geteld, heeft Frankrijk zes vertegenwoordigers in de halve finale. De Koreanen zijn met vijf, de Duitsers met drie.

Ekeren

Charlotte Wajnberg werd 28 jaar geleden in Ekeren geboren als Charlotte Cromheeke en groeide grotendeels op in Vlaams-Brabant, maar keerde in 2008 terug naar Antwerpen om er Zang te studeren aan het Conservatorium. Intussen is Charlotte gehuwd met pianist Aaron Wajnberg en woont ze in Antwerpen.

In de eerste ronde en de halve finale brengen de kandidaten een recital met pianobegeleiding te berde. Tijdens de finale, die plaatsvindt van 10 tot 12 mei, worden ze begeleid door het Symfonieorkest van de Munt onder leiding van Alain Altinoglu.

De Koningin Elisabethwedstrijd wordt georganiseerd volgens een vierjaarlijkse cyclus waarbij om beurten wordt gefocust op viool, piano, cello en zang.

Vastgoed

Jobs in de regio