Zomers weer in ons land: zonnig weekend en maandag tot 25 graden

Foto: rr

Zomers weer in ons land: zonnig weekend en maandag tot 25 graden

Print

Na een korte periode met iets minder mooi weer, mag de barbecue dit weekend zeker weer bovengehaald worden. De komende dagen is de zon immers goed van de partij. Van zaterdag tot maandag stijgen de maxima van 20 graden naar 25 graden.

Donderdag krijgen we, na het snel optrekken van nevel en lokale mistbanken, mooie opklaringen. In de Ardennen kan de laaghangende bewolking hardnekkig zijn. In de loop van de dag ontstaat er in het binnenland stilaan meer bewolking, maar blijft het droog. De maxima liggen tussen 11 graden in Hoog-België en 16 graden in de Kempen.

Zomers weer in ons land: zonnig weekend en maandag tot 25 graden
Weerkaart maandag Foto: KMI

Vrijdag is het droog en zonnig op enkele sluierwolken na. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden in de Hoge Venen of aan zee en 16 of 17 graden in het centrum.

Van zaterdag tot maandag verwachten we zonnig weer met maxima die geleidelijk stijgen van 20 graden op zaterdag naar 25 graden op maandag.

Dinsdag en woensdag blijft het meestal zonnig, maar wordt het mogelijk licht instabiel. Een bui is dan ook niet volledig uit te sluiten. De maxima liggen nog steeds boven de 20 graden.

MEEST RECENT