Waasland-Beveren - Moeskroen: 3-2

Waasland-Beveren pakt in slotfase nog volle buit tegen Moeskroen

Waasland-Beveren heeft zijn eerste zege in de play-offs beet. Het won op de eigen Freethiel met 3-2 van Royal Excel Moeskroen. In een match met enkele pareltjes van doelpunten kwamen de Henegouwers twee keer op voorsprong, via Rotariu en Amallah. Maar de thuisploeg vocht telkens terug, via Thelin en Vanzo werd het 2-2. Een gelijkspel leek onafwendbaar, maar Thelin bezorgde zijn ploeg in de slotfase de zege met zijn tweede doelpunt van de avond. Waasland-Beveren pakt zo zijn eerste zege in Play-off 2A, maar blijft wel laatste in de groep.

Benny Callaij, rahe

De wedstrijd tussen Waasland-Beveren en Moeskroen was er één tussen twee ploegen die nog maar weinig te vertellen hadden in poule A van Play-off 2. De Waaslanders vergaarden nog maar twee luttele puntjes, terwijl het verschil tussen Moeskroen en leider Zulte Waregem ook al negen punten bedroeg. Bij de thuisploeg geraakte Angban terug fit, na zijn kuitblessure, maar trainer Sven Vermant hield hem op de bank. Bij Moeskroen voerde trainer Defays wel enkele wijzigingen door. Doelman Bailly nam de plaats in van Werner en ook Mohamed, Mezague en Vojvoda verdwenen uit de ploeg. Galitsios, De Medina en Spahiu namen hun plaatsen in.

Coach Vermant had voor de wedstrijd alvast aangekondigd dat hij van zijn ploeg gedrevenheid en honderd procent motivatie verwachtte. Toch waren het de bezoekers die al voor het kwartier op voorsprong kwamen. Nadat Vanzo in de openingsminuten in twee keer probeerde doelman Bailly te verrassen, was het Rotariu die vanop de rechterflank op wandel mocht gaan en de bal voorbij Goblet in doel krulde. De gelijkmaker volgde al snel. Foulon bediende knap de inlopende Thelin, die zijn achttiende doelpunt van het seizoen tegen de netten duwde. Moeskroen liet zich niet van de wijs brengen en had daarna de betere kansen. Mbombo zijn vizier stond wel slecht afgesteld en Spahiu kende pech toen zijn poging van ver op de deklat belandde. Goblet had dan weer een knappe reflex nodig om Rotariu van een tweede doelpunt te houden.

Na de rust kwam Angban in de ploeg bij de Waaslanders en dit leverde meteen ook meer druk op. Een knappe actie van Jans op de rechterflank werd door Verstraete ver naast getrapt en een schot van Boljevic belandde in de handen van Bailly. De doelman van Moeskroen had even later een knappe reflex in huis op poging van Vanzo.Waasland-Beveren begon meer en meer kansen te creëren. Zo moest Bailly alles uit de kast halen op een poging van Verstraete en kwam ook Boljevic alleen voor de doelman. Even later volgde er een koude douche voor de thuisploeg. Spahiu bediende Amallah, die Goblet kansloos liet. Waasland-Beveren reageerde meteen en bracht de bordjes terug in evenwicht via Vanzo, die knap uithaalde.

In de slotfase maakte Waasland-Beveren het helemaal afl. Vanzo tikte een kortgenoten hoekschop naar Thelin, die de het niet naliet om Waasland-Beveren een eerste overwinning te schenken.

MEER OVER Waasland-Beveren

Meer voetbalnieuws