Voor deze verbluffende ode aan Star Wars waren meer dan 28.000 punaises en heel veel geduld nodig

Het zijn weer mooie tijden voor Star Wars-fans: niet alleen gaat de nieuwe film over de goedhartige rebel Han Solo binnenkort in première, ‘May the Forth’, de officiële feestdag voor fanaten van de succesvolle sciencefictionfilms, breekt weldra aan. Bij de medewerkers het Nederlandse bedrijf Viking sloeg de Star Wars-gekte ook in alle hevigheid toe. Zo erg zelfs dat ze de vergadertafel met 28.800 punaises transformeerden tot een kunstwerk waar menig Sith Lord trots op zou zijn.

pjv

4 mei is een datum die bij alle fans van Star Wars staat aangestipt in de agenda. De Engelse vertaling van die dag klinkt als may the force, een stukje uit de beroemde zin may the force be with you. Reden genoeg dus om wereldwijd een ode te brengen aan een melkweg, ver, ver weg. Dit jaar hebben fans ook Solo: A Star Wars Story om naar uit te kijken, een film over het leven van de rebelse Han Solo, die eind mei in de zalen komt.

De medewerkers van Viking - een leverancier van kantoorbenodigdheden - vonden dat de perfecte gelegenheid om zich uit te leven op de vergadertafel van hun Nederlandse kantoor. Met 28.800 punaises, complexe berekeningen en heel veel geduld gingen ze aan de slag om de volledige tafel in een kunstwerk te transformeren. En na 39 uur was het resultaat verbluffend: een reusachtige Stormtrooper waardoor vergaderen net dat tikkeltje interessanter wordt.