Tim Wellens tekent nieuw contract bij Lotto-ploeg

Foto: BELGA

Tim Wellens tekent nieuw contract bij Lotto-ploeg

Print

De kogel is door de kerk: Tim Wellens rijdt ook de komende twee seizoenen nog in het shirt van Lotto-Soudal. Dat laat hij zelf weten aan de ‘Captains of Cycling’, de zogenaamde business club van Lotto-Soudal. De winnaar van de Brabantse Pijl tekende een nieuw contract tot 2020 bij zijn huidige ploeg en in die periode zal hij zich ook verder toeleggen op het tijdrijden.

Tim Wellens was voor het eerst in zijn carrière einde contract. De Limburger greep die kans aan om zijn oor ook te luister te leggen bij andere ploegen, maar uiteindelijk kiest hij voor het vertrouwde nest. Dat liet de winnaar van de meest recente Brabantse Pijl weten aan de Captains of Cycling, een crowdfundingsproject waar derden aandelen kunnen kopen in de Lotto-ploeg. “Ik voel me hier zeer goed”, klinkt het in een mededeling.

Wellens werd prof in 2013 en rijdt sindsdien in het Lotto-shirt. In die periode ontpopte hij zich tot een van de leiders van de ploeg met een dubbele eindzege in de Eneco Tour en overwinningen in de Ronde van Polen (eindzege), Ronde van Italië (ritzege), Parijs-Nice (ritzege) en de GP Montréal. In de toekomst wil hij zich nog verder toeleggen op het korte rondewerk en daarvoor engageerde de ploeg zich om meer in te zetten op het tijdrijden.

De contractverlenging betekent een extra boost voor de start van de Ronde van Italië. Daar wil Wellens, net zoals in 2016, een rit winnen en zo zijn nieuw contract meteen verzilveren. Onlangs gaf Wellens aan dat hij hoopte op een snelle contractverlenging, nu is het dus zover.

Tim Wellens tekent nieuw contract bij Lotto-ploeg
Wellens won onlangs de Brabantse Pijl. Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency
MEEST RECENT