© REUTERS

Prijzengeld Wimbledon stijgt opnieuw

De winnaar en winnares van het enkelspel in Wimbledon zullen volgende editie 2,55 miljoen euro opstrijken, een stijging van 2,3 procent vergeleken met vorig jaar. Dat maakten de organisatoren van het tennistoernooi dinsdag bekend. De totale prijzenpot stijgt naar ruim 38 miljoen euro. Vorig jaar lag dat bedrag iets boven 35 miljoen euro.

Wimbledon werkt met een iets lager prijzengeld dan Roland Garros (39 miljoen euro). Op de Australian Open ontvingen de deelnemers dit jaar ruim 34 miljoen euro. De organisatie van de US Open, de vierde en laatste grandslam van het seizoen, heeft de omvang van de prijzenpot nog niet bekendgemaakt.

In 2017 ging de Zwitser Roger Federer op het Londense gras met de zege aan de haal. Bij de vrouwen trok de Spaanse Garbiñe Muguruza aan het langste eind.

Nieuwe regels om vroege opgaves te vermijdenDe organisatoren van Wimbledon, het derde Grand Slam van het seizoen, hebben voor de editie van 2018 (2-5 juli) nieuwe regels ingevoerd om vroege opgaves te vermijden. Dat deelden ze dinsdag mee.Vorig jaar gooien liefst zeven tennissers (Nick Kyrgios, Denis Istomin, Alexandr Dolgopolov, Janko Tipsarevic, Martin Klizan, Viktor Troicki en Anastasia Potapova) de handdoek in de eerste ronde. Ondanks een blessure konden ze zo hun prijzengeld voor die eerste ronde, dat dit jaar naar 44.000 euro opgetrokken werd, opstrijken. De All England Cup wil dat in de toekomst vermijden en kent voortaan spelers die tijdig afzeggen - voor de loting die donderdag plaatsvindt - de helft van het prijzengeld toe. De andere helft gaat dan naar hun vervanger. Spelers die ondanks een blessure toch aantreden in de eerste ronde en daarin opgeven of een ondermaatse prestatie leveren, verliezen hun prijzengeld.