© BELGA

Jürgen Roelandts en Loïc Vliegen verdedigen kleuren van BMC in de Ronde van Italië

BMC trekt met twee Belgen naar de Ronde van Italië, die vrijdag (4 mei) in Jeruzalem begint. Jürgen Roelandts rijdt zijn tweede Giro, Loïc Vliegen maakt zijn debuut.

“Ik hoop enkele mooie sprints af te werken”, zegt de 32-jarige Roelandts, die in 2016 opgaf in de Giro. “Ik heb niet meer gekoerst sinds Parijs-Roubaix dus de eerste dagen wordt het wat afwachten. In de Giro is er altijd wat minder stress dan in de Tour. Je kan het wat vergelijken met Milaan-Sanremo. Het begin is wat lichter maar de finale is explosief. Ik hou van die manier van racen.”

Loïc Vliegen maakt op zijn 24e voor het eerst zijn opwachting in de Ronde van Italië. “Ik kijk ernaar uit om de wedstrijd te ontdekken”, stelt Vliegen. “Ik hoop heel wat ervaring op te doen en eens mee te glippen in een ontsnapping. Ik bekijk het dag per dag en zal proberen mee te gaan in een vlucht tijdens een etappe waarin de finale mij ligt.”

De Australiër Rohan Dennis hoopt vrijdag meteen te scoren in de openingstijdrit over 9,4 km in Jeruzalem. Daarna wil hij afwachten of er een goed klassement inzit. “Ik heb getraind om een betere klimmer te worden na vier of vijf uur wedstrijd. Deze Giro moet mijn duidelijk maken waar ik sta op dat vlak”, zegt hij.

Naast Dennis heeft ook Nicholas Roche zijn oog op het klassement. De Ier wil “agressief racen en bekijken hoe ver ik kan gaan in het klassement”.

Het Amerikaanse team bestaat verder uit de ervaren Spanjaard Francisco Ventoso, al goed voor twee ritzeges in de Giro, de Italiaan Alessandro De Marchi, de Luxemburger Jempy Drucker en de Zwitser Kilian Frankiny.