Rupel Boom is kampioen in tweede amateurklasse

Archieffoto Foto: VDB

Rupel Boom is kampioen in tweede amateurklasse

Print

Het is gebeurd: Rupel Boom heeft zich tot kampioen gekroond in de tweede amateurklasse. Boom maakte het thuis zelf af en won na een thriller met 4-3 van Londerzeel. Of Rupel Boom effectief mag promoveren is nog geen uitgemaakte zaak. Dat bepaalt het BAS één van de komende dagen.

Rupel Boom wist waar het aan toe was: winnen en het was kampioen in de tweede amateurklasse. Onverhoopt voor het seizoen, maar naarmate de weken vorderden klonk de droom steeds luider. Tegen Londerzeel kon de thuisploeg het op eigen veld afmaken, het begon perfect met een snelle openingsgoal: 1-0 na zes minuten via Miguel Cobos Copado. Jeroen Van den Driessche verdubbelde in de eerste helft nog tot 2-0, Londerzeel lukte nog de aansluitingstreffer waardoor het aan de rust 2-1 stond.

Vroeg in de tweede helft maakte Londerzeel de achterstand helemaal ongedaan, maar Jason Adesanya legde met twee goals de match in een beslissende plooi. Londerzeel maakte het nog even spannend met de 4-3, maar daar bleef het bij. Rupel Boom kampioen, de champagne stond gelukkig al koud!

 

 

“Toen Davy, Urbain en ikzelf 2 jaar geleden in het verhaal Rupel Boom stapten zijn we uiteraard gekomen om iets op te bouwen. Samen met het bestuur zijn we een verhaal beginnen schrijven. Vorig seizoen hebben we vrij lang kunnen meedraaien, maar moesten we op het einde de rol lossen”, aldus coach Dave De Herdt.

“Dit seizoen wilden we langer meespelen voor de prijzen en dat is ons toch gelukt. Ook al zag het er op een bepaald moment niet goed uit toen we 11 punten achter stonden.”

MEER VOETBALNIEUWS